Župnijsko romanje na Šmarno goro

Novice
Povej naprej!

V nedeljo, dan po sv. birmi, je tradicionalno romanje župnije Dravlje na Šmarno goro. Proti vrhu vodi več poti, da se romarji kar porazgubimo po celotni gori. Vsak s svojimi mislimi sledimo dobrohotnim oznakam, se izogibamo stranpotem in sledimo svojemu ritmu. Sem in tja se ustavimo, se nadihamo, okrepčamo, hitrejšemu umaknemo s poti ali s sopotnikom izmenjamo misli. Pot proti vrhu, proti cilju, je odlična prispodoba za romanje skozi življenje.

Že več let zapovrstjo pri tej maši ob 11h s petjem sodeluje zbor Stopinje. Navadno se zberemo pri cerkvi malo pred pričetkom, da se skupaj uglasimo, nato po ozkih in strmih stopnicah vzpnemo na kor cerkve, posvečeni Roženvenski Materi Božji, ki jemlje dih s čudovito stropno poslikavo, pevci pa cenimo odlično akustiko v cerkvi. Mašo je daroval p. Primož. Otroci pač niso mogli prezreti imenitne kitke, ki si jo je spletel iz svoje brade …

Po maši je sledilo obvezno fotografiranje birmank in birmancev pred cerkvijo, sproščeno vzdušje pa smo podkrepili s sladkanjem še z zadnjimi sladkimi ostanki sobotne birmanske slovesnosti.

 

Besedilo: Mojca Koman

Foto: Matej Zupan in Krištof Koman

Prejšnji prispevek
Praznovali smo praznik svete birme
Naslednji prispevek
Zaključek letošnjih šmarnic