Zaključek letošnjih šmarnic

Novice
Povej naprej!

Pri večerni sveti maši smo zaključili letošnje šmarnično branje, na koncu pa še zapeli Lavretanske litanije Matere Božje. Cel mesec smo pri večernih svetih mašah prisluhnili knjigi z naslovom Misijonar ob Nilu, pisateljice Berte Golob. Tako smo spoznali življenje in delo slovenskega misijonarja Ignacija Knobleharja, ki je deloval v afriški državi Sudan, ob reki Nil. Bil je velik Slovenec in predan misijonar. V svojem času (sredi 19. stoletja) je veljal tudi za pomembnega raziskovalca afriškega sveta.

Pri jutranjih svetih mašah pa smo prisluhnili knjigi Gregorja Čušina z naslovom Moj mali besednjak od Ž do A. V njej avtor na duhovit in domiseln način spodbuja k razmisleku o življenju. Da bi živeli prav in bi bilo življenje na prvem mestu, je potrebno včasih naše sezname, spiske in načrte obrniti na glavo, torej od Ž do A. Življenje je vedno in nujno na začetku.

Vse dni meseca maja smo s pesmijo in litanijami Matere Božje počastili Marijo. Pobožnost do Marije se izkaže tudi kot možna pot do Jezusa: Po Mariji k Jezusu. Torej je to lepa spodbuda za poglobitev vere in ljubezni do Boga in naše nebeške matere Marije.

Ves letošnji mesec maj je bil nadvse slovesen, saj smo imeli dve veliki slovesnosti – prvo sveto obhajilo in sveto birmo. Hvaležni smo za vse te milosti, ki smo jih bili deležni v pripravah na ta dva zakramenta.

Hvala pa tudi animatorjem, ki so vsak večer poskrbeli, da smo se še za nekaj trenutkov ustavili na trgu svetega Roka in se posladkali ob sladoledu.

Za konec pa še zadnji citat iz knjige Moj mali besednjak od Ž do A:  

In živim svoje življenje od Ž do A kot drevo, ki mu listje ne ovene, ker ima korenine v nebesih, krošnjo pa še na zemlji. Amen!


Foto: Tomaž Celarec in Matej Vukina

Prejšnji prispevek
Župnijsko romanje na Šmarno goro
Naslednji prispevek
Nedelja sredstev družbenega obveščanja