Zahvalni glasbeni večer “Župnija poje”

Izpostavljeno
Povej naprej!

Pevske in glasbene skupine naše župnije so nas, še malo v novoletnem duhu, pogrele dušo, obenem pa so nam pomagale zahvaliti vsem, ki ste na kakršenkoli način pomagali naši župniji, tako z denarnimi prispevki za pomoč obnove cerkvene strehe in dvorane, kot z prostovoljnim delom, petjem pri bogoslužjih, vodenjem raznih skupin in s pomočjo pri gradnji žive skupnosti.

Vsaka glasbena skupina posebej je v ta namen napisala svojo zahvalo župniji in vsem vam, dragi župljani.

HVALEŽNOST je nekaj čudovitega, hvaležnost prinaša veselje! Biti hvaležen pomeni gledati zunaj sebe in ceniti to, kar prejmemo.

V Svetem pismu piše veliko o hvaležnosti; ”Zmeraj se veselite. Neprenehoma molíte. V vsem se zahvaljujte: kajti to je Božja volja v Kristusu Jezusu glede vas.”

Ko se zahvaljujemo Bogu, se spomnimo, da dobre stvari prihajajo od njega. Od Boga prejemamo darove vsak dan, v vsakem trenutku svojega življenja. To je preprost izraz, kako zelo nas ljubi! Del izražanja naše ljubezni do Boga v zameno vključuje, da se mu zahvalimo. Ne sme miniti dan, ko se ne bi zahvalili Bogu za naše blagoslove in za upanje, ki ga prinaša nov dan.

Ko pa smo poleg Bogu povrhu hvaležni še drug drugemu, si pokažemo, da se cenimo in cenimo služenje, skrb in rast za Njegovo Cerkev pa je to še v večje zadovoljstvo in srečo.


Župnijski mešani pevski zbor

”Neizmerno smo hvaležni za vse lepe pesmi, ki se najdejo v našem zborovskem notnem arhivu in nas spremljajo v teku časa preko leta. Od adventa do velikonočnega časa nam pomagajo globje vstopiti v odrešenjsko skrivnost. Prav tako ne manjka čudovitih Marijinih pesmi s katerimi se naši nebeški Materi radi priporočamo. Naše število se je tekom let močno skrčilo. Tega se človek že skoraj navadi, zato smo neizmerno, res neizmerno veseli vsakega novega člana, ki se nam želi pridružiti. Zelo smo hvaležni tudi za Severina, ki se kljub mnogim obveznostim še vedno trudi in vztraja z nami.”


Gregor Žitko

”Rad bi se zahvalil vsem župljanom, da ste me v pravem krščanskem duhu brez zadržkov sprejeli v živo občestvo, ki ga tvorite. O tem, kako draveljska župnija rada poprime za skupni cilj, priča veliko število skupin, ki tu delujejo, ter veliko izpeljanih projektov. V veselje mi je biti udeležen v tako povezanem in živem občestvu ter prispevati po svojih močeh.”


Mala jata

”Za sonce, ki nam greje lička, starše, ki skrbijo za nas, sneg, ki je končno zapadel, učilnico v kateri ob nedeljah skupaj prepevamo, prijatelje, s katerimi se imamo fajn in da lahko s svojim petje, polepšamo nedeljska bogoslužja.”


Stopinje

“Stojimo tule gor pod orglami in se spomnimo, kako so prejšnjo nedeljo
naši mladinci in mladinke prikorakali k nam, da smo skupaj zapeli
poslovilno pesem patru Albertu. In smo hvaležni, da je prostora na
stopnicah premalo. In smo hvaležni, da so sploh prikorakali k nam. In
smo hvaležni, da jih je nekaj med njimi naših otrok. In smo hvaležni,
da bi peli, čeprav bi mi utihnili. In smo hvaležni, da se bomo po
koncertu pred cerkvijo pogovarjali oni med seboj in mi med seboj in vsi
hkrati drug z drugim. Smo hvaležni, ja.”


Župljan Leonard Vončina se nam pridružuje naslednji, predstavil nam bo avtorsko pesem iz svoje zbirke z naslovom; Kjer je Svet’ga Roka zvon.

Je študent rusistike in etnologije in kulturne antropologije. Zanima se za slovansko jezikoslovje, kulturo in folkloro, redno prevaja ljudske pesmi ostalih slovanskih narodov v slovenščino v sklopu strokovne slavistične revije Perun.

S poezijo se ukvarja že vse od osnovne šole, v gimnaziji je izdal svojo prvo pesniško zbirko “Cesta, o, cesta”, za kar je izredno hvaležen svojemu takratnemu mecenu Marku Juhantu, ki je zbirko izdal v svoji založbi Čmrlj, župniji Ljubljana-Dravlje, ki je omogočila njeno predstavitev, očetu in uredniku Danijelu Vončini, ki ga je mentoriral tekom uredniškega procesa in spodbudil, da sploh izda svoje pesmi. Ter, seveda, Vsemogočnemu Bogu, ki je podaril njegove talent pesništva.


Kelvini:

”Preden se vam še zahvalimo z melodijami, bi radi tudi z besedami izrazili našo hvaležnost. Kot zbor Kelvini smo v prvi vrsti hvaležni župniji in sožupljanom za vse spodbude pred, med in po koncertih, s katerimi nam dajete zagona za prihodnje delo. Vsaka priložnost pevskih vaj na toplem in suhem, da lahko čim bolj ubrano bogatimo bogoslužja, ne bi bila mogoča brez podpore in pripravljenosti župnije. Najbolj pa smo vam hvaležni za vse nasmehe, ki nam jih namenite, ko skupaj z nami slavite Odrešenika med petjem pri mašah. Takrat vsem nam in verjamemo, da tudi vam, v srcu kipi ena velika hvaležnost našemu Stvarniku. NJEMU smo hvaležni za dar te žive župnije, za vse glasbene in druga talente, za vse priložnosti druženja in skupne rasti v veri, ki nam jih ponuja ta kraj srečevanja, kateremu hvaležni pravimo naša župnija. In navsezadnje smo Mu hvaležni za dar življenja, ki ga lahko živimo skupaj, drug ob drugem, v harmonijah melodij.”


Skupina ALABASTER:

”Hvala je premalo glede na vse, kar nam je dano. A vseeno velika hvala župniji, da ima Alabaster tu svoj dom, da lahko tu pridno vadimo in prispevamo k služenju pri bogoslužjih. Hvala vsakemu, ki nam je kdaj prisluhnil, vsakemu, ki nas podpira. Predvsem pa hvala Njemu, da nam je prekrižal poti, da skupaj ustvarjamo, nam je dal talente, nas navdihuje in da nas vse danes zbira tukaj, da smo skupaj ta večer.

Posnetek celotnega glasbenega večera:

Foto: Marko Medvešek, France Rajh

Prejšnji prispevek
Pater Albert Bačar odhaja iz naše župnije
Naslednji prispevek
Glasbeni večer s skupino Bird-land