Glasbeni večer s skupino Bird-land

Novice
Povej naprej!

Bird-Land je manjša jazz acapella vokalna skupina. Ime skupine je nastalo po enem izmed najstarejših newyorških jazz klubov Birdland, ki sega že v daljno leto 1949.
Zasedba je sestavljena iz amaterskih in profesionalnih pevcev, z umetniško vodjo in avtorjem večine aranžmajev, ki jih izvajajo, na čelu. Člani prihajajo z vseh koncev in vetrov, vse pa druži ljubezen in veselje do glasbe, ki ju vedno znova radi delijo s svojimi poslušalci.

Skupaj so že devet let in že pripravljajo slovesni koncert za svojo desetletnico obstoja. Druži jih veselje do zborovske glasbe, sicer malo drugačne kot smo jo vajeni pri drugih zborih. Od leta 2016 je skupina že veliko nastopala po Sloveniji, malo pa tudi v soseščini. V lanskem letu pa se je Voklana skupina Bird-land že podala daleč na sever v mesto Vaasa na Finskem, nato pa je še poleti nastopila na zelo zahtevnem tekmovanju VokalTotal v Grazu. Tudi letos se podaja v tujino in sicer v Nemčijo in Vojvodino.

V letu pred ”korono” so pevci začeli nastopati po slovenskih cerkvah, kjer so predstavili Malo jazz mašo, angleškega avtorja Boba Chilcotta, sicer pevca znamenite pevske skupine King’s singers.Katero bodo izvedli tudi pri nas.

Vabljeni na lep večer, vstop bo prost.

Prejšnji prispevek
Zahvalni glasbeni večer “Župnija poje”
Naslednji prispevek
Poročilo Župnijske Karitas za leto 2023