Vtisi z birme

Izpostavljeno, Novice
Povej naprej!

V soboto, 25. maja, je 44 birmancev prejelo potrditev daru Svetega Duha. Za občutek, kako je bilo, objavljamo nekaj vtisov…

Super priprava na birmo za birmance in starše. Super birmovanje. Super praznovanje. Zdaj pa skupaj naprej novim zmagam naproti! (očka Miran).

Nadvse sem bila vesela, ko sem v petek zvečer prejela mail s povezavo do prenosa obreda preko linka. Namreč mama se je odločila, da ona ostane doma pri očetu in je tako lahko spremljala obred, kar ji je res veliko pomenilo. Saj sta z očetom vedno spremljala svoje vnuke in vnukinje pri prejemu zakramentov. (mama Katarina)

Moj najboljši vtis birme je bil ta, da so bili vsi zelo čustveno vpeti v ta dogodek. Zbor je bil nadvse izvrsten in videlo se je, da so bile pesmi posebno izbrane prav za ta veličasten dan. Tudi to, da se je na koncu gospod Primož vsem zahvalil, ki so prisostvovali pri birmi, mi je res dalo perspektivo, koliko ljudi je bilo odgovornih, da je vse teklo gladko. (birmanka Neža)

Izredno zapomnljiv dogodek je bil tudi cerkveno pritrkavanje, ki je dan današnji že redek spremljevalec takih dogodkov. Veseli me, da ima župnija Dravlje odlično skupino pritrkovalcev, ki vedno polepšajo srečanje v fari in pri faranih pustijo prijeten (glasbeni) spomin. (očka Primož)

Poseben vtis, ki se me je globoko dotaknil na praznovanju svete birme, je bil trenutek, ko je vsak birmanski kandidat pristopil do nadškofa in prejel zakrament Svetega Duha. Ko so birmanci odhajali na svoje sedeže po prejemu zakramenta, je na njihovih obrazih sijala mešanica resnosti, ponosa in vznemirjenja. Ta trenutek mi je pokazal moč vere in skupnosti, pa tudi neizmerno lepoto obreda, ki je zaznamoval prehod mladih v zrelejšo duhovno življenje. (mama Tanja)

Prejšnji prispevek
Zaključek šmarnic
Naslednji prispevek
Praznik svetega Rešnjega Telesa in krvi