Vsi sveti 2023 v naši župniji

Novice
Povej naprej!

Praznik vseh svetih je vesel praznik, ki vlije vsako leto veliko tolažbe in poguma vsem, ki so podali na pot Kristusovih blagrov, da morejo s potrpežljivostjo in ljubeznijo zmagovati nad svojimi notranjimi in prav tako zunanjimi bridkostmi in težavami (prim C 8).

To je slovesni godovni dan naših dragih, v Kristusu starejših bratov in sester, ki so dober boj izbojevali, tek dokončali, vero ohranili (prim. 2 Tim 4,7). Zdaj se radujejo v neizrekljivem in veličastnem veselju (prim. 1 Pt 1,8), s svojim zgledom svetijo tudi nam, kažejo kako priti do zmage ter nas podpirajo s svojo priprošnjo, ki je v zelo veliko oporo naši slabosti. Bogoslužje potujoče Cerkve se na ta praznik pridružuje nebeški Cerkvi in z njo vred poveličuje Gospoda, ki je vir svetosti in slava izvoljenih.

Na predvečer praznika vseh svetih v torek, 31. oktobra, so se zbrali mladi k molitvi za vse naše rajne. V procesiji so se s svečkami v rokah, ter molitvijo na ustnicah in v srcu odpravili na pokopališče.

Na sam praznični dan pa smo se po popoldanski sveti maši tudi ostali verniki zbrali na draveljskem pokopališču, kjer smo ob molitvi še blagoslovili grobove.

Pridiga župnika p. Primoža pri popoldanski sveti maši:

Molitev ob obisku pokopališča

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen

O Bog, slava vernih in življenje pravičnih, odrešeni smo s smrtjo in vstajenjem tvojega Sina Jezusa.

Našim vernim rajnim, ki so verovali v skrivnost vstajenja, podeli veselje prihodnjega blaženstva.

Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, tvojemu Sinu, ki s teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj. Amen.

Prejšnji prispevek
Sprejem novih ministrantov
Naslednji prispevek
Zahvalna nedelja 2023