Sprejem novih ministrantov

Povej naprej!

Na misijonsko nedeljo 22. oktobra 2023 smo v svoje vrste sprejeli nove draveljske ministrante.

Slovesno sveto daritev, ki je potekala pri družinski sveti maši, pa je s pripevanjem olepšal zbor Ad Hoc.

Vtisi novih ministrantov:

Na sprejemu mi je bilo zelo všeč, ker mi je obleko oblekel moj starejši brat Luka. Všeč mi je bilo, ker so bili tam tudi moja mami in oči in sestra. Ponosen sem, da sem postal ministrant, in se veselim Murterja.

– David Sova


Sprejem v ministrante se mi je zdel miren, brez napetosti, saj smo se na dogodek dobro pripravili. Ni mi bilo težko. Po maši me je mentor presenetil z darilom.

– Jan Kavčič

Bilo mi je zelo všeč, ker sem bil sprejet k ministrantom. Malo sem bil nervozen. Bilo mi je všeč, da sem pospravljal kelih, pateno in prinesel vrček. Zelo vesel sem bil, da mi je moj boter Jan za darilo prinesel čokoladico.

– Filip Košorok

Čeprav ni to moja prva izkušnja kot ministrant, sem prvič v “organizirani” skupini, kjer imamo vaje, taborjenja in druženja. Zelo me je presenetilo to, da sem moral “biti sprejet” in si celo izbrati mentorja (hvala Tadej, da si sprejel!). Med ministranti v Dravljah je zelo lepo vzdušje in sem zelo vesel, da sem se lahko vključil med njih. Zame je bil sprejem poseben in ganljiv dogodek, kjer sem se spomnil vseh dragih, ki sem jih pustil v Argentini: prijateljev, sošolcev, starih staršev, tet in stricev in tudi skupino slovenskih ministrantov. Zahvaljujem se Bogu za priložnost za nadaljno ministriranje v tako lepi župniji, kot so Dravlje.

– Tomi Gaser

Prejšnji prispevek
Predstavitev izkušnje Svetovnega dneva mladih v Lizboni
Naslednji prispevek
Vsi sveti 2023 v naši župniji