VABILO NA ŽUŽKOV DAN V LOG POD MANGARTOM

Povej naprej!

Pater Miha Žužek (1923–2008) je bil rojen v Ljubljani, kjer je odraščal v družini z dvanajstimi otroki. Po maturi leta 1941 je odšel v Zagreb in vstopil v jezuitski red. Tam je doštudiral in bil leta 1951 posvečen v duhovnika. Po posvečenju je študiral še v Dubrovniku, potem pa so ga predstojniki poklicali nazaj v Slovenijo. Deloval je v Mariboru, Ljubljani in Borovnici, od leta 1986 je živel v redovni skupnosti pri svetem Jakobu v Ljubljani, zadnja štiri leta pa v duhovniškem domu. Poleg dela na župnijah je sodeloval tudi pri mnogih pastoralnih dejavnostih: pri Medškofijskem odboru za družino, Slovenskem pastoralnem svetu, Družinskem centru Betanija, Gibanju za življenje … Bil je voditelj študentske skupine Maranatha in skupine izobražencev Mladike. Spremljal je ogromno zakonskih skupin, njegovo veliko veselje pa je bilo delo z mladimi. Njegove duhovne vaje v Logu pod Mangartom, v Srednji vasi v Bohinju in na Visokem so skozi desetletja privabljale množice mladih in jih oblikovale v zrele osebnosti. Je avtor številnih duhovnih knjig, iz katerih veje njegova povezanost z naravo in doživljanje Božje bližine v njej. To ga je vodilo tudi na poteh proti slapovom doline Loške Koritnice, ki jih je spoznaval, fotografiral, pisal o njih in jih tako odkrival širši javnosti.

 

PROGRAM PRIREDITVE – Log pod Mangartom, sobota 13.6.2105

8.30 – 9.00 PRIHOD UDELEŽENCEV (Udeleženci, ki bodo prihajali z avtomobili in avtobusi, bodo parkirali v Gornjem Logu pri mostu, na posebnem parkirišču za dan prireditve.)
9.00 SVETA MAŠA V Cerkvi sv. Štefana bo sveto mašo daroval dekan Viljem Čušin.
10. 00 DVA POHODA in DELAVNICA
1. Pohod k slapovom Fratrce po obnovljeni krožni poti, ki pelje mimo vznožja slapa Parabola (Skokc). Ogled tudi drugih slapov. Nujna pohodniška obutev in nekaj izkušenj v hoji v gorskem svetu. Trajanje okrog 2.uri.
2. Pohod k Štolnu in k slapu nad Štolnom. Pohod primeren za manj izkušene in pripravljene odrasle, starejše in otroke. Trajanje 1.30 ure.
3. Delavnica za otroke na vrtu župnišča. Delavnica je namenjena otrokom, najmlajšim, ki ne bodo šli na pohod, varstvu otrok in tistim staršem, ki bodo ostali pri ostali pri svoji otrocih. Trajanje do 12.ure.
12. 00 Obed in družabno srečanje Kosilo in družabno srečanje vseh skupin in udeležencev na vrtu župnišča v Logu pod Mangrtom. V programu bosta sodelovala Metka Zevnik, sovoditeljica Koalicije »Za otroke gre« s predstavijo koalicije in Leon Oblak.
14.00 Srečanje Župnijskih pastoralnih svetov – Župnišče
15.00 Predavanje o romanju po Frančiškovi poti v Assisi – predaval bo romar Milan, ki je pot prehodil leta 2013. 


Turistično društvo Log pod Mangartom, BOKSS Buški gamsi, Bovške župnije.

Informacije: Žarko Mlekuž, e-pošta: zarko.mlekuz@guest.arnes.si, tel.: 041-759-753. 

Prejšnji prispevek
PRAZNOVALI SMO PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI
Naslednji prispevek
Romanje draveljskih lučkarjev