Vabilo na ogled letošnjih draveljskih jaslic za Božič 2022

Novice
Povej naprej!

Letošnje Draveljske jaslice v ospredje postavljajo moža, ki mu je vera 500 let nazaj popolnoma spremenila življenje in je za našo jezuitsko župnijo zelo pomemben. Seveda je to Ignacij Lojolski, ustanovitelj reda Družba Jezusova.
V jaslicah je prikazana njegova zgodba, kako se je kot mladenič uril za viteza in udeleževal zabav in gostij. Potem usodna obramba utrdbe v mestu Pamplona, kjer je utrpel hudo poškodbo, zaradi katere je bil dlje časa priklenjen na posteljo. V jaslicah vidimo v sobo, kjer je okreval in bral zgodbe iz življenj svetnikov in Jezusovo življenje. Tam se je začela njegova velika sprememba.
Ignacijeva pot zagotovo ni bila lahka, saj je bil ogromno notranjih bojev, romanj v dalnje kraje, vpleten pa je bil tudi v inkvizicijo.
Na študiju v Parizu si je pridobil sledilce, enako misleče fante, ki so kasneje ustanovili jezuitski red.
Dotaknemo se še Ignacijevih duhovnih vaj in razločevanja duhov in sprejemanja odločitev, ki jih vodi Sveti Duh v našem življenju.
Celo prizorišče pa spremljata Sveta družina in Sveta Trojica nad jaslicami.

Draveljski jasličarji se zahvaljujemo vsem, ki ste nam pomagali s potrebnim materialom in vsem družinam in posameznikom, ki ste nam priskrbeli, da smo vedno imeli kaj za pod zob.
Hvala vsem, ki si boste naše jaslice prišli pogledat in nam pustili kakšno misel v knjigi vtisov.
Za ogled si vzemite čas in si jih skrbno poglejte. Odprite srca za novorojenega Kristusa, naj njegova toplina ogreje vaša srca.
Draveljski jasličarji vam želimo obilo Božjega blagoslova in vesele praznike.

Prejšnji prispevek
Blagoslov domov na tri svete večere
Naslednji prispevek
Sveti večer v Dravljah