Sveti večer v Dravljah

Novice
Povej naprej!

Vsak je na svoj način pripravil svoje srce v času adventa, da počasti prihod človeka-Boga na ta svet. Po koncu adventnega časa, pa pride sveti večer, ko imamo postavljene jaslice, blagoslovimo dom in se odpravimo k polnočnici.

Tudi letos smo se zbrali v naši cerkvi k trem polnočnikom. Pred vsako sveto mašo smo imeli božičnico, kjer smo prisluhnili zgodbi o nastanku pesmi “Sveta noč.”

Na sveti večer 24. decembra 1818, sta po polnočnici ob jaslicah v Oberndorfu na Salzburškem Joseph Mohr, kaplan in pisec besedila, in Franz Xaver Gruber, učitelj, organist in skladatelj, prvič zapela pesem Sveta noč, blažena noč (Stille Nacht! Heil’ ge Noč!).

Kako pa je nastala ta pesem?

 

Sveti večer smo pričeli s sveto mašo ob 19.00 uri, ki je bila živahna in razigrana, saj je bila namenjena družinam z otroki, ki so sodelovali na različne načine. Sveto mašo je vodil kaplan p. Marko, prepeval pa otroški zbor Mala jata.

 Pridiga pri sveti maši:

*********************************************************

Polnočnico ob 21.30 uri so oblikovali mladi, zato je bila polna veselih obrazov, glasnega prepevanja in hitrih ritmov. Maševal je naš nekdajni kaplan p. Egon, somaševal pa duhovnim pomočnikom p. Albert.

Pridiga pri sveti maši:

********************************************************* 

Klasično polnočnico ob polnoči je vodil župnik p. Primož, prepeval pa župnijski mešani pevski zbor.

 

 Pridiga pri polnočnici:

Vse svete maše so se končale z ogledom jaslic  in druženjem na Trgu svetega Roka.

Prejšnji prispevek
Vabilo na ogled letošnjih draveljskih jaslic za Božič 2022
Naslednji prispevek
Zahvalna sv. maša na silvestrovo