Tukaj sem, Gospod, pošlji mene

Novice
Povej naprej!

Za nami je katehetska nedelja, s katero prav zares začenjamo novo veroučno leto. Bo verouk letos zgolj še en krožek, kjer moramo narediti kljukico?

Naši kateheti so bili kar nekako »marketinško« usmerjeni, zelo veliko je bilo poudarka na tem, da se bodo skupaj z otroki zabavali. Pa hodili na izlete. Ter pogledali kakšen film. Najprej sem si mislila, da je ta poudarek preveč izpostavljen in da verouk seveda ni samo zabava in igra. Pa vendar, bolj kot gledam na vse skupaj ugotavljam, da je pravzaprav to čisto pravi poudarek: ker življenje v Kristusu je veselje! Če tega ne doživljamo, smo neke zašli iz prave poti. Saj so bremena in križi, ampak v Njem, ki vse obrne v dobro, je tudi breme lahko, je tudi jarem sladek. (Mt 11, 29)

Seveda si kot starš želim prav to; da bi moji otroci v vsakdanjem življenju okušali, kako drugačno je življenje s Kristusom. Kako boljše in polnejše je. Kako kljub težavam in skrbem, ki jih prinaša, vse postane preprosto. Da Njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu. (Rim 8,28)

Zato, dragi kateheti, hvala, ker ste nas spomnili, kako nujno je, da se veselimo v Njem.
Naj bo vsaka ura verouka polna veselja in Njegovega Duha. Da bodo tudi naši otroci nekoč, tako kot vi, znali reči: »Tukaj sem Gospod, pošlji mene.« (Iz 6,8)

 

Foto in video: Marko Medvešek

Prejšnji prispevek
Slovo patra Egona iz naše župnije
Naslednji prispevek
Katehetska ekipa je poromala v Pariz