Teden Karitas 2016 (21. do 27. 11.)

Karitas
Povej naprej!

Teden Karitas svoje srce odpira na 459 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.000 prostovoljcev trudijo objeti ljudi v stiski in jim dati oporo in dostojanstvo. Vrh Tedna Karitas je Nedelja Karitas, ki bo letos 27. novembra, kjer po župnijah potekajo različna praznovanja. V Tednu Karitas pa bodo župnijske Karitas pripravile dogodke, dneve odprtih vrat, manjše koncerte, ki vam jih bomo posredovali v prihodnjih dneh.

Na nacionalni ravni bosta potekala dva osrednja dogodka:
·      Sreda, 23. 11. 2016: ROMANJE PROSTOVOLJCEV KARITAS NA SLOMŠKOVO PONIKVO
Slovenska karitas vabi prostovoljce in sodelavce Karitas. Pričetek romanja bo z molitvijo ob 11.00 in ob 12.00 sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas, nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

·      Sreda, 23. 11. 2016: 26. DOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE
Ob 20.00 bo koncert z neposrednim TV prenosom na 1. programu TV Slovenija, Radia Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta in tudi še cel december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vstopnice za večerni koncert so na voljo na Slovenski karitas (01 300 59 60), na vseh škofijskih Karitas in v knjigarni Celjske Mohorjeve družbe v Celju.

Iz naše župnijske Karitas pa sporočajo naslednje:

Izbrano geslo letošnjega tedna Karitas nas nagovarja, kako nas Bog ljubi, sprejema in vabi v svoj objem. Božji objem je tisti, ki zdravi, tolaži in prinaša novo upanje. Kaj pa nam pomeni karitativni objem? Vsak od nas ima izkušnjo objema dobrote svojih staršev, prijateljev, pa tudi ljudi, ki jih srečujemo v različnih življenjskih situacijah in jim ob tem na različne načine pomagamo.

Kristjani smo vsi poklicani, da usmiljenje in dobroto, ko jo prejemamo od Boga, delimo in razdajamo naprej. Zato naj nam bo Božje usmiljenje spodbuda, da lahko tudi mi s stiskom roke, objemom, nasmehom in vedro besedo bližnjemu polepšamo dan ter povrnemo upanje v dobroto.

V akciji, ki je potekala v postnem času, ste darovali za odrasle 1026,80 EUR in za otroke 164,47 EUR. Z zbranimi sredstvi smo družinam v stiski plačali stanovanjske stroške, s sredstvi, namenjenimi otrokom, pa smo otrokom plačali šolsko prehrano.

Vsem darovalcem se zahvaljujmo za darovana sredstva, naj Vam Bog obilno poplača.

Prejšnji prispevek
Postni čas v Dravljah 2021
Naslednji prispevek
Z otroki spoznajmo našo župnijo