Svetopisemski maraton 2020 “Živite kot otroci luči”

Povej naprej!

Kristjani vse Božje delovanje razumemo kot utelešenje njegove Besede – in ko ta postaja »dogodek« v našem času in prostoru, smo deležni Boga. Tak dogodek je tudi svetopisemski maraton – izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, 24 ur na dan. Tu ne gre za tekmovanje v hitrem branju Svetega pisma, pač pa je prebiranje Božje besede hkrati tudi molitev za bralca in poslušalce.

Beseda “maraton” nakazuje, da gre za vztrajanje, saj ob Božji besedi bedimo teden dni, podnevi in ponoči. “Vztrajajte v molitvi, bedite v njej in se zahvaljujte.” Kol 4,2

Svetopisemski maraton je bil v Sloveniji prvič pripravljen leta 2007 ob letu Svetega pisma, krog sodelujočih gibanj, skupnosti in cerkva pa se vsako leto širi. Ob celotedenskem branju Svetega pisma, ki letos poteka v kapeli Antonovega doma na Viču, se zvrsti več sto bralcev, kar pomeni svojevrstno priložnost za druženje.

Branje je razdeljeno na 2-urne termine, ki jih “pokrijejo” v naprej dogovorjene skupine bralcev. Vedno se jim lahko pridružijo tudi naključni posamezni bralci. 

Naša župnija Ljubljana Dravlje bo v Antonovem domu na Viču prebirala Sveto pismo v nedeljo, 26. januarja od 16. do 18. ure, kamor ste vsi zelo lepo vabljeni!

 

Več informacij na: http://www.svetopisemskimaraton.si/

Prejšnji prispevek
Trideset let nove cerkve – 1. del
Naslednji prispevek
Kje stanuješ? – Katehumenat 2015/16