Svetopisemski maraton 2019 “Nič ne skrbite”

Povej naprej!

Branje je razdeljeno na 2-urne termine, ki jih “pokrijejo” v naprej dogovorjene skupine bralcev. Vedno se jim lahko pridružijo tudi naključni posamezni bralci. 

Že nekaj let na maratonu sodeluje tudi naša župnija. Letos “pokrivamo” branje ob koncu prvega dne maratona, v soboto, 26. januarja, med 22.00 in 24.00. Vabljeni, da se nam pridružite na Viču! 

 

Kristjani vse Božje delovanje razumemo kot utelešenje njegove Besede – in ko ta postaja»dogodek« v našem času in prostoru, smo deležni Boga. Tak dogodek je tudi svetopisemski maraton – izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, 24 ur na dan. Tu ne gre za tekmovanje v hitrem branju Svetega pisma, pač pa je prebiranje Božje besede hkrati tudi molitev za bralca in poslušalce.

Beseda “maraton” nakazuje, da gre za vztrajanje, saj ob Božji besedi bedimo teden dni, podnevi in ponoči. “Vztrajajte v molitvi, bedite v njej in se zahvaljujte”. Kol 4,2

Svetopisemski maraton je bil v Sloveniji prvič pripravljen leta 2007 ob letu Svetega pisma, krog sodelujočih gibanj, skupnosti in cerkva pa se vsako leto širi. Ob celotedenskem branju Svetega pisma, ki letos poteka v kapeli Antonovega doma na Viču, se zvrsti več sto bralcev, kar pomeni svojevrstno priložnost za druženje.

Leta 2012 smo v sodelovanju z lokalnimi koordinatorji pričeli pripravljati tudi številne t. im. “mini” svetopisemske maratone, ki v maratonskem tednu potekajo v krajih drugod po Sloveniji. V letu 2015 je bilo takšnih krajev, kjer potekajo mini svetopisemski maratoni, več kot 60.

Svetopisemski maraton pripravlja organizacijski odbor, v katerem so predstavniki različnih krščanskih gibanj in skupnosti. Njegov pobudnik je Svetopisemska družba Slovenije, ki je tudi praktični in logistični koordinator dogodka ter njegov glavni sponzor.

  

Več informacij na: http://www.svetopisemskimaraton.si/

Prejšnji prispevek
Trideset let nove cerkve – 1. del
Naslednji prispevek
Kje stanuješ? – Katehumenat 2015/16