Svetopisemski maraton 2018 “Čujte in molite”

Povej naprej!

Napovedujemo, da se bo tudi naša župnija vključila v dogajanje ob nedelji verskega tiska (28. januar) oz. v »Svetopisemski maraton«.

  • Neprekinjeno branje Svetega pisma v naši župniji bo v nedeljo 28. januarja 2018, v času od 17.30 do 18.30.

  • Nadkrajevni »Svetopisemski maraton« bo v Antonovem domu na Viču, naša župnija pa bo tam brala Sveto pismo 2. februarja 2018 v terminu od 20. do 22. ure.

Vabljeni, da se pridružite, vnaprejšnjega razporeda za branje ni.

 

Kristjani vse Božje delovanje razumemo kot utelešenje njegove Besede – in ko ta postaja»dogodek« v našem času in prostoru, smo deležni Boga. Tak dogodek je tudi svetopisemski maraton – izmenično,nepretrgano branje Svetega pisma, 24 ur na dan. Tu ne gre za tekmovanje v hitrem branju Svetega pisma, pač pa je prebiranje Božje besede hkrati tudi molitev za bralca in poslušalce.

Beseda “maraton” nakazuje, da gre za vztrajanje, saj ob Božji besedi bedimo teden dni, podnevi in ponoči. “Vztrajajte v molitvi, bedite v njej in se zahvaljujte”. Kol 4,2

Svetopisemski maraton je bil v Sloveniji prvič pripravljen leta 2007 ob letu Svetega pisma, krog sodelujočih gibanj, skupnosti in cerkva pa se vsako leto širi. Ob celotedenskem branju Svetega pisma, ki poteka v cerkvi sv. Jožefa na Poljanah od leta 2008, se zvrsti okoli tisoč bralcev, kar pomeni svojevrstno priložnost za druženje.

Leta 2012 so v sodelovanju z lokalnimi koordinatorji pričeli pripravljati tudi številne t. im. “mini” svetopisemske maratone, ki v maratonskem tednu potekajo v krajih drugod po Sloveniji. V letu 2015 je bilo takšnih krajev, kjer potekajo mini svetopisemski maratoni, več kot 60.

 

Več informacij na: http://www.svetopisemskimaraton.si/

Prejšnji prispevek
Trideset let nove cerkve – 1. del
Naslednji prispevek
Kje stanuješ? – Katehumenat 2015/16