Kje stanuješ? – Katehumenat 2015/16

Povej naprej!

KJE  STANUJEŠ? Ko se srečamo z dobrim človekom, ki je vreden našega zaupanja, ga najprej vprašamo, kdo je in od kod prihaja. Začutimo, da z njegovo pomočjo lahko naredimo veliko dobrega in tako osrečimo sebe in vse, ki so nam blizu.

Ko je Jezus  vprašal dva učenca Janeza Krstnika, kaj iščeta, sta mu rekla: »Učitelj, kje stanuješ?« Jezus jima je odgovoril: »Pridita in poglejta.« (prim. Evangelij po Janezu) Jn 1,35-39.

Dragi bralec spletne strani Župnije Dravlje, morda se tudi ti sprašuješ, kje stanuje učitelj, ki prinaša mir in daje smisel življenju. Ta učitelj je Jezus Kristus. Pri iskanju  Njega nam pomaga KATEHUMENAT, ki pomeni, naj odmeva veselo oznanilo. Katehumenat  vsebuje pripravo na prejem sv. krsta, sv. birme, sv. spovedi, sv. obhajila in vse ostale zakramente. Namenjen je predvsem odraslim, po dogovoru pa tudi srednješolcem.

Prvo srečanje KATEHUMENATA bo v petek, 16. oktobra 2015 ob 17. uri v župnišču v Dravljah.

Katehumenat vodita:

s. Magdalena Cimerlajt magdalena.cimerlajt@rkc.si in

p. Miran Žvanut miran.zvanut@rkc.si

Pri njima dobite tudi vse potrebne informacije.

Pridi in poglej!

Če še oklevaš, ali bi se pridružil, preberi, kako je doživel pripravo na zakramente eden lanskih katehumenov.

V današnjem času in svetu v katerem živimo, se ustvarjajo napačne življenske vrednote in načela, ki poveličujejo sebičnost ter brezobzirnost, in nas tako kot družbo in kot posameznike vodijo v napačne smeri. Katehumenat me je opomnil, da so pomembne male stvari, ki nas delajo boljše, predvsem pozornost do sočloveka, celotne družbe in do narave, za katero smo še posebej odgovorni in mi pokazal kako pomembno je, da se vsak dan zamislim o sebi in svojih dejanjih in kaj in kako storiti, da bi ustvaril boljši svet. 

Ob tej priliki se želim še posebej zahvaliti sestri Magdaleni in patru Miranu za vodenje in ves čas, ki sta nam ga posvetila.

Jure

 

Pa še povezava na poročilo o lanskih katehumenih:

https://www.zupnija-dravlje.si/novice/o-letosnjih-katehumenih/

Prejšnji prispevek
Svetopisemski maraton 2020 “Živite kot otroci luči”
Naslednji prispevek
Pripravili smo mini svetopisemski maraton