SREČANJE JEZUS ŽIVI Z GOSTOM DON TURBITTOM

Povej naprej!

V soboto, 22. junija, od 14.30 dalje, bo v naši novi cerkvi srečanje ‘Jezus živi’. Gost srečanja bo Američan Donald Turbit. Večerna župnijska maša ob 19.00 uri bo potekala tako kot običajno, vendar v sklopu srečanja ‘Jezus živi’.


Na srečanje vabi Prenova v Duhu

 

 

 

 

Naš gost bo Donald TURBITT, laiški misionar iz ZDA, ki deluje v okviru misijonske organizacije Renewal Ministries.

Donald Turbitt je poročen laik, doma iz Glocestra v ameriški zvezni državi Rhode Island, ZDA, po poklicu profesionalni gasilec, sedaj že nekaj let v pokoju. Pred več kot 30-leti se je srečal z Karizmatično prenovo v Katoliški cerkvi, kar ga je osebno nagovorilo. Z ženo Patricijo sta v tem duhovnem toku ponovno odkrila osebno vero. Odkar je v pokoju skupaj s ženo vodi molitvena srečanja, seminarje ter duhovne vaje v ZDA in po mnogih državah po svetu. Deluje v okviru laiške katoliške misijonske organizacije Renewal Ministries, ki v številnih državah po svetu skrbi predvsem za novo evangelizacijo.

Gospod Turbitt je v tej organizaciji odgovoren za vzhodno Evropo in tako že vrsto let prihaja tudi v Slovenijo. Gostoval je že v številnih župnijah pri nas. Vedno znova zna nagovoriti s preprostimi in navdihujočimi besedami o ljubezni in moči Boga, s katerimi zareže prav do globine srca. Pred dvema letoma je svoje delo tudi osebno predstavil g. nadškofu Stresu, ki ga je njegovo delo podprl.

Poslanstvo misijonske organizacije Renewal Ministries je poživiti prenovo in evangelizacijo v katoliški cerkvi tako, da ljudem pomaga osebno spoznati in doživeti Božjo ljubezen v Jezusu in napredovati v svetosti in moči Svetega Duha. V ta namen že več kot 25 let pripravljajo tedenske televizijske oddaje, radijske oddaje, vodijo župnijske misijone, organizirajo seminarje in konference, izdajajo knjige ter avdio in video pripomočke v ZDA in 25 državah po svetu. Namen delovanja je opogumiti in usposobiti katoličane za evangelizacijo v moči Svetega Duha.


Več o obisku Donalda Turbitta v Sloveniji.

 

Prejšnji prispevek
VTISI IZ ŽUPNIJSKEGA ROMANJA
Naslednji prispevek
DUHOVNA MISEL ZA 11. NEDELJO MED LETOM