Srečanje draveljske skupine Vera in luč

Novice, Vera in luč
Povej naprej!

Bil je lep sončen dan. Skupina Vera in luč Dravlje je bila zadnjič skupaj februarja, zaradi karantene pa so se morala naša srečanja prenehala. V tem času pa je prišla novica , da nas zapušča naš duhovni voditelj in prijatelj pater Franc Kejžar, ki je bil premeščen v Maribor. Zato smo se tega dne popoldne zbrali lučke, starši in prijatelji , da se poslovimo od patra in zaključimo naša srečanja za leto 2019/20. Imeli smo sv. mašo – somaševal je tudi naš prijatelj in novi duhovni vodja pater Egon.

Pater Franc je sveto mašo daroval za vse naše lučke in prosili Boga, da nas obvaruje te hude bolezni. Med mašo je igral naš zborček sestavljen iz prijateljev (družinice Kmet – violina, Teje in Kristine –kitara).

Po sv. obhajilu smo se najprej zahvalili  s. Magdaleni, ki je to srečanje organizirala. Nato pa je prišla zahvala p. Francu za njegovo prijateljstvo in ljubezen do naših lučk ter duhovno podporo staršem. Po govornem delu je naš voditelj  g. Bavc  sedel za orgle in skupaj smo zapeli zahvalno pesem.

Sledil je še blagoslov patra Franca. Po maši smo se še malo družili zunaj pred cerkvijo in se poslovili.

Mama Marina z Mojco pa je dodala:

Hvaležni smo Bogu, da smo v življenju spoznali p. Kejžarja, da smo vedno čutili drug z drugim in se razumeli. Bilo nam je v čast, da je bil skupno 18 let naš voditelj. 

 

Mama Olga pa pravi:

 »no, saj ne odhajate zares, samo pot vas vodi tja, kjer boste spet prižigali LUČ. Ne boste sami  naša hvaležnost za skupne dni bo šla z vami.

Vsi pa kličemo  – pater Franc Kejžar HVALA IN BOG NAJ VAM POVRNE!                     

                                                                                                   

 

Prejšnji prispevek
Romarski shod na praznik Marijinega Vnebovzetja
Naslednji prispevek
Zbrali smo se pri svetem Roku