Romarski shod na praznik Marijinega Vnebovzetja

Novice
Povej naprej!

Slovesno bogoslužje glavnega romarskega shoda, na največji cerkveni Marijin praznik, je vodil p.Peter Lah DJ, jezuit, profesor na univerzi Gregoriana v Rimu in rektor na Višarjah.

Pater je tudi letošnji srebrnomašnik, ki mu je Marija zgled vere in zaupanja Božjemu načrtu z vsakim od nas. Med pridigo je pater spregovoril o tem, kako Marija posluša Božji glas, ga sprejme v srce in mu v srcu pripravi prostor za učlovečenje. Marija v Sv. Pismu ne govori veliko. Posluša, premišljuje in Besedo živi v vsakem trenutku svojega življenja. Bogu popolnoma zaupa. Tudi v najtežjih dogodkih svojega življenja. Tudi mi smo poklicani za polno edinost z Bogom. Iz te edinosti postaja naše življenje upajoče, veselo in polno.

V besedah p. Laha ni prostora za pesimizem, kljub negotovi sedanjosti in prihodnosti. Vse se izteka v eno samo upanje in zaupanje. Tudi za Slovenijo in Slovenstvo. Tu in čez mejo.

Ob koncu slovesnega bogoslužja so sledile besede zahvale našemu gostu srebrnomašniku, ki je v svojih 25 letih duhovništva sprejel različna poslanstva ter jih živel kot kristjan, v katerem živi podoba dobrega Očeta.

V slovesu nas je pater Lah povabil, da poromamo na Sv. Višarje, najstarejšem Marijinemu romarskemu svetišču, skupnemu svetišču »treh Slovenij«, kjer je zadnja štiri leta rektor.

Bogu hvala za patra Petra Laha. Naj ga vodi in varuje na vseh njegovih poteh.

 

Na TEJ povezavi pa lahko prisluhnete tudi zvočnemu posnetku svete maše.

Prejšnji prispevek
Naši animatorji ne mirujejo
Naslednji prispevek
Srečanje draveljske skupine Vera in luč