Zbrali smo se pri svetem Roku

Novice
Povej naprej!

Danes, ko obhajamo god našega župnijskega zavetnika svetega Roka, romarji iz okoliških župnij niso bili namenjeni v Rim, temveč – kot to že stoletja počnejo na ta dan – v Dravlje. Nekdanja pobožnost, namenjena odvrnitvi kuge, tudi danes privablja romarje v našo župnijo, saj nas je v tem letu prizadela “kuga” sodobnega časa. Pri romarskih svetih mašah med šesto in deseto so se zvrstile župnije Šentvid, Ježica, Črnuče, Koseze, Podutik in Dravlje.

Po sveti maši ob deseti uri, ki jo je ob somaševanju p. Franca Krambergerja, p. Marka Pavliča in našega župnika p. Primoža Jakopa daroval podutiški župnik, g. Marko Čižman, smo poromali do kužnega znamenja ob Celovški cesti, pod katerim so po izročilu pokopani za kugo umrli Draveljci. Molili, prosili in peli smo za zdravje nas in vseh ljudi po svetu.

V cerkvi sv. Roka pa je bilo izpostavljeno Najsveteše pod sliko svetega Roka, kjer smo se lahko v tišini ustavili v osebni molitvi. 

Vsi romarji so prejeli v spomin na današnji dan podobico z likom sv. Roka in molitvijo za zdravje.

Sveti Rok – prosi za nas.

Na TEJ povezavi lahko prisluhnete posnetkom pridig vseh romarskih maš.

 

Video posnetek romarske svete maše za farane župnije Podutik in Dravlje je vzet iz FB župnije Dravlje.

Mašuje g. Marko Čižman, somašujejo p. Franc Kramberger, p. Marko Pavlič in p. Primož Jakop. Pel je MePZ Dravlje, dirigent Marko Ušeničnik, organist Severin Živic, solist Martin Sušnik.


Foto in zvočni posnetki: Tomaž Celarec

Obdelava video posnetka iz FB: Jože Strajnar

Prejšnji prispevek
Srečanje draveljske skupine Vera in luč
Naslednji prispevek
Vztrajni animatorji tudi v poletni vročini na delu