Sprejem novih ministrantov

Novice
Povej naprej!

Na drugo postno nedeljo so bili v ministrantske vrste sprejeti trije novi ministranti.  Kaplan p. Egon jih je poklical po imenu – Jakov, David in Jan. Vsi so odgovorili “tukaj sem”. Ministrantski botri so jih oblekli v ministrantske obleke, nato pa so bili deležni blagoslova, da bodo z veseljem in zvesto opravljali svojo službo.  

Molimo za vse ministrante, da bi z veseljem opravljali svojo službo pri bogoslužju in bili zvesti pričevalci Njegove ljubezni!

Na TEJ povezavi lahko prisluhnete kratkemu obredu.

 

Občutki novih ministrantov:

Današnja nedelja, ko sem bil sprejet med ministrante, je bila zame res poseben dan. Ko me je pater Egon poklical pred oltar sem bil srečen in navdušen, še posebej ko so nam starejši ministranti pomagali oblečenju ministrantske obleke in zavezovanju pasu. Najbolj vesel sem, ker zdaj, ko sem sprejet, lahko sodelujem in pomagam tudi pri družinski maši ob nedeljah. Pri ministrantih se zelo dobro počutim in trudil se bom, da bom se sam priden ministrant.

Jakov, 3. razred

 

Pri sprejemu med ministrante sem bil vznemirjen. Imel sem tremo, ker je bila cerkev polna ljudi. Ko pa sem se usedel na klop, sem se umiril. Sprejem mi je bil izredno všeč.

David, 3. razred

 

Foto in zvočni posnetek: Tomaž Celarec

 

 

Prejšnji prispevek
Društvo katoliških pedagogov Slovenije je praznovalo 30. obletnico delovanja
Naslednji prispevek
In grem s Teboj in sem s Teboj (p.Vladimir Kos)