Sprejem novih ministrantov

Novice
Povej naprej!

Kaplan pater  Marko je vodil obred, kjer so Samuel, Matic, Alexander in David postali novi draveljski ministranti. Tako bo zadnja nedelja v liturgičnem letu vsako leto lep spomin, da so bili sprejeti med ministrante, torej strežnike pri sveti maši (beseda ministrant izhaja iz latinskega glagola »ministrare«, kar pomeni streči, služiti). Nedelja Jezusa Kristusa, Kralja vesoljstva bo tako ostala zapisana globoko v njihovih srcih.

Obred sprejema je potekal pri družinski sveti maši, kjer je s pripevanjem sodeloval tudi otroški zborček Mala jata.


Posnetek sprejema:

Vtisi novih ministrantov:

Hvaležen sem za sprejem med ministrante. Bil sem zelo vznemirjen. Imel sem malo treme, ker je bila cerkev polna ljudi. Ko pa sem se usedel na klop, sem se umiril in čutil, da je bil Bog z menoj in me je vodil. Najbolj mi je bilo všeč, ko me je pater Marko poklical in mi je Teodor nadel ministrantsko obleko in zavezal pas. Sedaj lahko ministriram pri družinski maši ob nedeljah. Hvala starejšim ministrantom in patru Marku za darilo. (Samuel)

Zelo sem ponosen, da sem postal ministerist in bom lahko služil Bogu in cerkvi. Bilo me je strah, da bom pozabil kaj narediti ali pa, da se bom malo nasmehnil. Strah je bil zaman, saj sem čutil, da mi je pomagal Bog in me vodil. Ko me je pater Marko pred oltarjem poklical sem bil srečen in navdušen, še posebej, ko mi je starejši ministrant Janez pomagal pri oblačenju ministrantske obleke in zavezovanju pasu. Ker sem sprejet, lahko sodelujem in pomagam pri družinski maši ob nedeljah. Hvaležen sem tudi za darilo, ki so mi ga namenili starejši ministranti in pater Marko. Včeraj sem dal knjigo pod vzglavnik in zaspal.  ( Aleksander)

Obred sprejema med ministrante je bil res lepa izkušnja. Najbolj si bom zapomnil tistih nekaj trenutkov molitve pred prvim “oblačenjem”. Res je bilo začutiti, kako nas Jezus prav na ta dan, ko On kraljuje s križem, vabi k služenju Bogu in bližnjemu. Upam, da bom lahko tudi sam zgled tega služenja ministrantom, pa tudi ostalim mladim in starejšim župljanom. Zdi se mi, da je vsak tak dogodek zelo pomemben za vso draveljsko skupnost. Novi ministranti so zgled odločnosti in predanosti, ter lahko nagovorijo tudi druge, ki si do sedaj niso upali stopiti bližje k oltarju. Upam, da se bo v prihodnje čimveč mladih pridružilo ministrantom in se odločilo za ponižno služenje. (David)

Foto in video: Marko Medvešek

Prejšnji prispevek
Birmanski vikend – druga skupina
Naslednji prispevek
Prva adventna nedelja