Prva adventna nedelja

Novice
Povej naprej!

Z adventnim časom v Katoliški Cerkvi začenjamo novo cerkveno leto in neposredno pripravimo na božič. Gospodovo rojstvo in prazniki, ki mu sledijo (sv. trije kralji ali obisk treh modrih, Jezusov krst ter Gospodovo darovanje v templju ali svečnica), tako priložnost za poglobitev vere. Veselje ob Novorojenem pomeni veselje ob novem življenju in lahko simbolično nagovarja tudi k radosti nad lastnim življenjem.

Tako kot vsako leto doslej smo se tudi to leto zbrali v soboto pred prvo adventno nedeljo in izdelovali adventne venčke. Animatorji so pripravili material za pripravo venčkov, otroci pa so s pomočjo staršev in animatorjev izdelovali venčke iz maha, smrečja, različnih okraskov in svečk. Nastali tako čudoviti adventni venčki, ki smo jih na prvo adventno nedeljo pri vseh svetih mašah tudi blagoslavljali. Ob njih se bomo v adventnem času zbirali v pričakovanju božiča.

 

 (Več slika sobotnega izdelovanja venčkov je v galeriji spodaj.)


Pri župnijski sveti maši so sodelovali sodelavci Karitas, saj smo z današnjo nedeljo zaključili Teden Karitas. Z ljudskim petjem adventnih pesmi, pa smo kot župnijsko občino vstopili v adventni čas.

Pridiga pri župnijski sveti maši:


 

 

Največ adventnih venčkov pa so otroci prinesli k družinski sveti maši, saj so jih položili pred oltar, kjer je sledil slovenski blagoslov. 

 

 

Če ste svojega “pozabili” prinesti, ga lahko blagoslovite tudi sami doma.

 Molitev za blagoslov najdete na tej povezavi  blagoslova adventnega venčka 

 


Foto in video: Marko Medvešek

Prejšnji prispevek
Sprejem novih ministrantov
Naslednji prispevek
Beseda prihaja med nas