Birmanski vikend – druga skupina

Novice
Povej naprej!

Na birmanskih vajah sem imel zelo lepo. čeprav me je nekajkrat zeblo, sem si izboljšal čas z druženjem. Zelo mi je bila všeč hrana, ki so jo pripravili animatorji. Prvi večer nam je bilo predstavljeno, kako nam Jezus stoji ob strani, kar mi je dajalo misliti: kaj pa mene ločuje od Jezusa?

Zanimivo mi je bilo poslušati animatorje, kako so nam razlagali, kako so se oni srečali z Bogom. Kadar smo imeli prosti čas, smo se igrali družabne igre. Jutranja telovadba mi je prva zdela nadležna, a se je vse obrnilo, ko sem videl, kako bolje sem se počutil. Petje pri maši mi je bilo v veselje, saj sem se tokrat res osredotočil na vsako besedo posebej. Seveda pa je bila hrana po maši, ki so jo pripravili starši, izvrstna kot zaključek. 

Res hvala Primožu in animatorjem za super vikend.

Jan Maksimiljan Trelc Kos

 

 

Meni je bilo na tem vikendu všeč, da so se animatorji potrudili pripraviti čim bolj zanimiv program. Po mojem mnenju jim je to tudi dobro uspelo. Zelo sem bila zadovoljena tudi z izbiro hrane, ki smo jo na tem vikendu jedli. Še posebej mi je bila všeč petkova večerja in kosilo. V spominu mi bodo ostala pričevanja animatork, ki so svojo osebno izkušnjo znale doživeto povedati. Tudi prosti čas ni bil dolgočasen, ker smo se igrali (predvsem) družabne igre. Na novo sem se naučila igro Spletke, v kateri, žal, nisem tako dobra kot bi si želela. Jo je bilo pa še vseeno zanimivo spremljati. Videi programa Alpha so mi bili všeč, dokler ni bilo prepozno za trezen razmislek o vprašanjih, ki so se pojavila.Na splošno pa mi je bilo všeč vzdušje vseh udeležencev, ker smo znali poslušati drug drugega.

Hana Kavčič

  

Sedaj vam bom nekaj malega povedala, kako sem se počutila oziroma kako sem se imela, ko sem bila na vikendu.

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo gledali Alpho. Zelo mi je bilo zanimivo in všeč mi je bilo, ker sem se naučila nekaj novega o Jezusu in Bogu. 

Najbolj zanimivo vprašanje mi je bilo, kaj bi delala v 24 urah, če bi imela na razpolago vse – cel svet. Če bi imela jaz to izbrati, bi se šla potapljati ali skočiti s padalom oziroma bi izkoristila stvari, ki jih drugače ne morem privoščiti.

Spremenila bi svet na bolje vsaj za kratek čas, da bi vsi občutili srečo in varnost.

Zelo mi je bilo všeč, da smo se igrali družabne igre in se družili, pogovarjali, odšli na sprehod in si ogledali staro hišo, ki je razpadala.

Od vsega pa mi je bila najbolj všeč družba, ker so bili vsi prijazni, še posebej animatorji in p.Primoz.

Skuhali so nam tudi zelo dobra kosila.

Upam da se bo vikend še ponovil, ker je bil ta vikend res super.

Klara Vidmar

  

Na vikendu mi je bilo zelo všeč, kako smo se lahko veliko naučili o Bogu in Njegovem odnosu z nami. Tudi animatorji so nam zaupali svoje izkušnje in kako so oni začutili Boga v sebi. Animatorji so nam bili vedno pripravljeni pomagat in če smo imeli kršnokoli vprašanje, smo jih lahko vprašali. Tudi če smo imeli vprašanja, ki niso mogla biti niti vezana na vero, so bili vedno na voljo. 

Katja je skuhala veliko dobre hrane in vedno smo lahko vzeli sadje in pijačo. Tudi jutranja telovadba je bila zabavna in nam je pomagala, da se zares zbudimo. Igrali smo veliko družabnih iger, se pogovarjali in zabavali; sicer nismo imeli telefonov, ampak res ni bilo dolgčas. Dotaknila se me je pa predstava, ki so jo odigrali p. Primož in animatorji o tem, kako nas Bog brezpogojno ljubi. 

Ta vikend mi je odprl nov pogled na vero in naše odnose z Bogom. Pomagalo mi je tudi združiti se z drugimi birmanci.

Mija Trampuž

  Foto: Matej Zupan

Prejšnji prispevek
Adventni duhovni “coaching” za mlade do 30. leta
Naslednji prispevek
Sprejem novih ministrantov