Spet smo se veselili skupaj s svetim Miklavžem

Novice
Povej naprej!

Po poučni in zelo dobro odigrani igri o hvaležnosti, ki so jo letos pripravili starejši veroukarji, smo po nestrpnem klicanju svetega Miklavža najprej priklicali parklje, šele nato pa se je ob številnem spremstvu angelčkov prikazal sveti Miklavž.

Ponovno nas je presenetil s svojo dobroto in modrimi besedami, s katerimi nas je želel spodbuditi k hvaležnosti. Spomnil nas je na star pregovor: “Kdor z malim ni zadovoljen, velikega vreden ni.” ter dodal: “Kdor z malim ni zadovoljen, z velikim tudi ne bo!”. Nad slednjim pa se moramo verjetno zamisliti tudi odrasli, ko večkrat brezglavo “letamo” po trgovinah.

Sveti Miklavž je letos posebej izpostavil in obdaril tudi štiri skupine: ministrante, animatorje, Malo jato in jasličarje. Tudi njihovo zavzeto delo vse leto pozorno opazuje in se ga veseli.

Za vesel zaključek miklavževanja so tudi letos poskrbeli člani Turističnega društva Dravlje, ki so zunaj pekli krompir ter kruh s česnom in zaseko ter kuhali vino in čaj.

Sveti Miklavž pa se ni utegnil kaj dosti zadržati, saj je z angelčki in nekaj mladinci odhitel naprej v Mali dom, kjer so ga veselo pričakali tamkajšnji otroci.

 

Besedilo: Jernej Demšar

Foto: Primož Podobnik

Prejšnji prispevek
Za nami je še tretji glasbeni večer
Naslednji prispevek
Luč miru iz Betlehema