Luč miru iz Betlehema

Povej naprej!

Plamen Luči oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi, sprejemanje različnosti. Prav v današnjem razburkanem svetu je to sporočilo pomembno ne samo prejeti, temveč ga tudi živeti.

V Sloveniji ga najvišji predstavniki države prejemajo že prav od začetka. V preteklem letu je luč svetila v skoraj 100 000 domovih. Ljudje so ob akciji prispevali sredstva za dobrodelni namen, ki zaznamuje akcijo že od samega začetka.

Skavti bodo Lučko miru iz Betlehema (LMB) v našo župnijo prinesli na tretjo adventno nedeljo, 13. decembra, pri večerni maši ob 19. uri.

Geslo letošnje LMB se glasi “Se samo zdi ali res gori?”. Spremlja ga tole razmišljanje: “Res živim mir, ki sem ga prejel? Se potrudim, ga ljudje okoli mene lahko zaznajo skozi moja dejanja? Ko res živim mir, je to vidno tudi navzven. Ne živim ga sam, ampak v družbi drugih. Preko dejanj ljubezni, ki nas povezujejo. Preko strpnosti, ki jo izražam. Preko pomoči, ki jo nudim. Preko nasmehov, ki jih podarim. Preko dobre volje, ki jo širim. 

Naš mir dejansko gori? Ali se samo zdi?”

V pomoč pri odgovarjanju na gornja spraševanja nam je lahko poslanica LMB 2015:

»Imam majhen problem.

Tvoj dar še vedno gori, a se bojim,

da brez prave strasti.«

 

»Pomisli, ni vse odvisno samo od tvoje moči.

Pomembno je, da je tvoje dejanje

dejanje ljubezni.

To šteje, to greje.«

Ob deljenju plamena Luči miru iz Betlehema se zbirajo prostovoljni prispevki, ki se jih vsako leto podari v dobrodelne namene. Letošnji dobrodelni izkupiček bo namenjen topli zimski izkušnji socialno ogroženim otrokom oz. mladostnikom, ki jih bodo dravelsjki skavti čisto po skavtsko peljali na sneg. Na štiridnevnem zimovanju se bodo učili smučanja, preživljali dneve na sankah, ustvarjali na delavnicah, spoznali namige za preživetje v naravi, ponoči prežali na lisico, razvijali ročne spretnosti,…

 

Več o Luč miru iz Betlehema: http://lmb.skavt.net/index.html

Prejšnji prispevek
Spet smo se veselili skupaj s svetim Miklavžem
Naslednji prispevek
Draveljski duhovni večer o slovenski družini in o sinodi