Luč miru iz Betlehema 2016

Povej naprej!

Geslo LMB 2016: BREZ TEBE ME ZEBE

Koliko uspemo dati drugim? Se zares potrudimo, da delimo mir? Prisluhnemo tistim, ki živijo brez nasmeha, miru, bližine? Ne pusti, da jih zebe.

Poslanica LMB 2016

»Tvoj dar me iz dneva v dan bodri,

me greje, v meni vedno bolj živi.

Z Božjo pomočjo gradiva mir,

ki bo presegel vsak prepir.«

 

Okoli nas ljudje trpijo ob porazu,

živijo vsak v svojem mrazu.

Res ni potrebe, da jih zebe,

dajmo jim en košček sebe.

 

Imamo srečo, prejeli smo mir. In živimo dobro, zadovoljno, mirno. Zato marsikdaj niti nismo pozorni na to, da so v naši okolici ljudje, ki se s težavo prebijajo iz dneva v dan, bijejo vsak dan nove bitke in nimajo nikogar. V resnici sploh ni potrebno, da se oziramo daleč – lahko da živijo v sosednji ulici ali hiši. Poiščimo jih. Dajmo jim nekaj, s čimer jih ne bo več zeblo. Podarimo jim svojo družbo, svoj čas, svoj mir. Dajmo jim en košček sebe.

 

Dobrodelni namen LMB 2016

Skozi skavtske aktivnosti vsak dan skrbimo za telesni razvoj otrok, učimo jih veščin, skrbimo za dejaven odnos med njimi in odraslimi, jih navdušujemo za služenje in dobra dela v družbi ter spodbujamo duhovni ter moralni razvoj. Ker vemo, da lahko damo več kot zgolj svoj čas, ideje in dobro voljo na srečanjih, želimo otrokom iz družin v stiski podariti izkupiček letošnjega dobrodelnega namena LMB, saj bodo tako lažje napredovali v trdne osebnosti in odgovorne državljane. Otrokom slovenskih družin, ki kljub svojim talentom nimajo pravih sredstev, da bi jih uspeli razviti, bomo podarili novo možnost na poti uresničitve svojih potencialov. Želimo namreč, da bi zrasli v samostojne ljudi, ki bodo razvili čut do drugega in jim ne bo vseeno za svojo skupnost.

Zbrana dobrodelna sredstva bomo namenili slovenskim družinam, ki so se zaradi nepredvidljivih in nesrečnih dogodkov znašle v stiski. S podarjenimi sredstvi bodo lažje stopili na pot primernega in kvalitetnega življenja.

 

Več o Luč miru iz Betlehema: http://lmb.skavt.net/

Prejšnji prispevek
Spet smo se veselili skupaj s svetim Miklavžem
Naslednji prispevek
Draveljski duhovni večer o slovenski družini in o sinodi