ŠMARNICE 2013

Povej naprej!

Z mesecem majem se začne šmarnična pobožnost. Pri jutranji in večerni maši bodo šmarnice za odrasle. Otroške šmarnice bodo vsak dan ob 17.00 popoldne v novi cerkvi. Odločili smo se za krajšo obliko otroških šmarnic, ki bo vsebovala prebiranje šmarnic in molitev litanij brez maše. Otroci bodo prejeli tudi listke. V nedeljo bodo otroške šmarnice takoj po 10. maši na Rokovem trgu ali pa v dvorani, kjer bo eden od katehetov samo prebral zgodbo tistega dne… Med tednom, ko je tudi verouk, bo tista skupina, ki ima verouk ob 17.00 uri, tudi prisostvovala šmarnicam. Na otroške šmarnice ste vabljeni otroci in starši.

 

 

 

Otroške šmarnice

Gregor ČUŠIN

ŽIVA CERKEV

Celjska Mohorjeva družba

Šmarnično branje Živa Cerkev nam v živahnem in otrokom razumljivem jeziku približa dogodivščine fantiča Petra, ki je tudi ministrant, med sveto mašo pa se rad ozira naokrog in opazuje. Tako se mu nekoč zazdi, da Jezus na križu dvigne glavo in mu pomežikne. Peter želi to preveriti, zato se popoldne vrne v cerkev in prične se zgodba o živi Cerkvi: o cerkvi, v kateri svete podobe oživijo in pripovedujejo o svojem življenju in srečanju z Jezusom; o cerkvi, v kateri je navzoč živi Jezus … Zgodba o živi Cerkvi! 

 

Šmarnice za odrasle

Darja ŠNEBERGER BREŽNIK

OBRAZI VERE

Družina

Šmarnično branje Obrazi vere pa predstavlja osebne zgodbe 31 povsem običajnih ljudi, ki so pustili, da je Bog iz njihovega življenja napravil najboljše. Niso bili popolni, so pa skozi vzpone in padce iskali Božjo smer in s tem spreminjali svet. S svojo duhovno pustolovščino nas bodo navdihovali slovenski arhitekt, ki je veroval, da s svojim življenjem in delom le izpolnjuje Božjo voljo, ustanovitelj skavtskega gibanja, ki je zaznamoval rodove mladih, čilenska najstnica, ki jo je Kristus popolnoma osvojil, genetik, ki je bil velik borec za spoštovanje življenja od spočetja … in številni drugi izjemni posamezniki.


Šmarnice lahko poslušate vsak dan ob 6.50 in 11.50 (za odrasle) ter ob 19.20 (za otroke) tudi na Radiu Ognjišče, berete pa na spletni strani Slovenskega katehetskega urada.

Prejšnji prispevek
ŽUPNIJSKO ROMANJE 2013
Naslednji prispevek
BIRMANCI SO BILI NA DUHOVNI OBNOVI V STRUNJANU