ŽUPNIJSKO ROMANJE 2013

Povej naprej!

Letošnje romanje, ki bo v soboto, 1. junija, bomo obeležili s spominom dveh duhovnikov-kulturnikov, ki sta bila tesno povezana z našo župnijo:

1. Profesor Stane Kregar, slikar, rojen pred stotimi leti. Naši župniji je podaril več kot desetino svojih del. Najdragocenejša je slika Marije, ki krasi sedaj novo cerkev. Njegovo umetniško delo bomo srečali v župnijski cerkvi v Idriji. Sveta maša bo v Drežnici, v cerkvi posvečeni Srcu Jezusovemu.

2. P. Miha Žužek DJ, katerega pete obletnice smrti se spominjamo letos. Desetletje je živel v naši župniji in sodeloval v pastoralnem delu. Kot plodovit pisatelj, iskriv mislec in velik ljubitelj narave je zapustil bogato dediščino v knjižnih izdajah. V Logu pod Mangartom je v domačinih prebudil zavest o lepoti in dragocenosti krajev, kjer živijo. V hvaležnosti za to delo so v kraju odprli spominsko sobo: muzej p. Žužku, kamor smo povabljeni na srečanje.

Preko znamenitega mostu in nove ceste prelaza Predel bomo vožnjo nadaljevali v Trbiž in zaključili romanje z ogledom kakšne znamenitosti ali pa se zaustavili na Brezjah.

Prijavite se čim prej za rezervacijo avtobusa in kosila.


Odhod izpred župnišča bo ob 7.00 zjutraj. Vrnitev nazaj v Dravlje bo okoli 19.00 zvečer.

Prejšnji prispevek
POJASNILO O SV. MAŠAH OPRAVLJENIH DRUGOD
Naslednji prispevek
ŠMARNICE 2013