Šlo je zares! – Oratorij 2016

Novice
Povej naprej!

Pa smo končno uspeli zbrati svoje vtise v sliki in besedi …

120 otrok, 35 animatorjev, 1 Ostržek in 1 teden super doživetij – to je kratek opis letošnjega oratorija v Dravljah. 

Vsak dan smo se zbrali ob 9. uri, zapeli himno in izobesili zastavo. V cerkvi smo imeli kratko molitev, po njej pa je sledila dramska uprizoritev zgodbe o leseni lutki, ki je naredila kar nekaj napak, da je na koncu le lahko postala človek – deček. Potem smo se razdelili v 11 skupin in se o zgodbi pogovarjali, prebrali odlomek iz Svetega pisma in kaj ustvarili. Sledile so igre po kotičkih, kjer smo hodili s hoduljami, igrali nogomet, sestavljali stolpe iz domin, okrasili igrišče s kredami, risali in barvali ter se igrali s pisanim padalom. Okrog 13. ure je sledilo zasluženo kosilo, po njem pa razne delavnice – izdelovali smo rakete na vodni pogon, spoznali delo na kmetiji, ustvarjali verižice in zapestnice ter si naredili zanimive frizure, plesali, spoznavali razne eksperimente, delali letala iz papirja ter tekmovali z njimi ali pa si naredili čisto prave natikače. Zaključili smo ob 16. uri s petjem himne ter pospravljanjem zastave.

 
 Torkov dan pa ni bil običajen dan … odšli smo namreč na izlet v center mesta, kjer smo imeli orientacijo ter si ogledali stolnico ter šli skozi sveta vrata. Tudi sreda je bila posebna, saj smo imeli vodne igre – predšolski otroci na tranviku pri župnišču, ostali pa pri gasilcih. Uživali smo prav vsi. 

 

Najposebnejši dan pa je bil četrtek: odšli smo na izlet na Visoko v Poljanski dolini. Tam smo si ogledali Tavčarjev dvorec, njegov grob in kip, potem pa imeli super veliko igro pri Vrtovčevem domu. Med to igro smo uživali vsi – tako animatorji kot tudi otroci, ko so za uspešno opravljeno nalogo dobili surovine (les, slama, sukanec …) in potem te surovine prinesli v trgovino ter kupili dele Ostržka ter vse dodatke, ki jih ostržek lahko ima (npr. radio, rolka, žoga, kapa, slikarsko platno, kitara …). Nastali so zares zanimivi plakati z Ostržki. Ko smo prišli nazaj v Dravlje, pa oratorija še ni bilo konec – prihajajočo noč smo namreč preživeli v župnišču in šotorih ob njem. Zvečer smo se udeležili svete maše, potem pa si večerjo spekli na ognju. 

 

Petek pa je bil bolj ‘navaden’ dan – tako kot ponedeljek.

 

Sobota pa je bila namenjena olimpijskim igram, na katerih so sodelovali tudi starši. Po skupinah so opravljali razne naloge in videti je bilo, kako zelo vsi uživajo pri tem. Ob 13. uri smo imeli zahvalno sv. mašo, po njej pa kratko prireditev in pogostitev.

 

 

 Ko pa smo si animatorji malce odpočili, smo v torek, 30. 8. 2016, odšli na skupni zahvalni izlet ob reko Kolpo. Imeli smo se zelo lepo.

  

In ker nam še ni bilo dovolj, smo se v soboto, 3. 9., udeležili vseslovenskega druženja animatorjev v Želimljah – ANIMATLON-a. Imeli smo zahvalno sv. mašo, piknik in oviratlon za animatorje. Naj slike povedo, kako nora in blatna izkušnja je to bila. 

 

 

HVALA vsem staršem za zaupanje, otrokom za njihovo razigranost, animatorjem pa za neprespane noči, veliko ur prostovoljnega dela, za vse ideje in sprejeto odgovornost. 

Zahvalila pa bi se rada tudi: PGD Dravlje (za klopi in pomoč pri izvedbi vodnih iger), TD Dravlje (za šotor in podlago za ogenj), OŠ Alojzija Šuštarja za odlično petkovo kosilo in vrtcu Hiša otrok Dravlje za dobro enolončnico v ponedeljek, g. mizarju Petru Kregarju za zelo lepe spominke – Ostržke, SD Novinar (za dolge smuči za olimpijske igre), župniku p. Miranu za vso izkazano podporo ter vsem ostalim dobrotnikom in staršem za palačinke, sadje in sladice.

Z novo voditeljsko ekipo se oratorij ‘vrača’ v Dravlje 21. avgusta 2017! Se vidimo.

 

FOTO: Klara Škrlec, Gašper Remškar

Prejšnji prispevek
Vabilo h katehezi Dobrega pastirja
Naslednji prispevek
Otroški pevski zbor Mala jata vabi v svoje vrste