Pustovanje z mladimi in najmlajšimi

Novice
Povej naprej!

Letos so animatorji prvič organizirali pustovanje za mlade in mlade po srcu. Tema? Sedemdeseta! Disko! Groovy! In smo pobrskali po materini in očatovi omari, v upanju da imata nekje še skrite zvončaste hlače in morda kakšen bleščičast pas, si razkuštrali lase in se napotili v dvorano nove cerkve. Tam smo se vrteli v ritmih Abbe, Bee Geesa in drugih, grickali na miškah in srkali punč, ter uživali do poznih nočnih ur. No, do polnoči.

Besedilo: Maja Rajšp

Foto: Gašper Remškar


Faraon je 3. marca priredil veliko zabavo. Čez tunel, ki vodi v njegovo veličastno dvorano je letos prikorakalo ogromno maškar. Tako tiste najmlajše, kot tudi malo starejše. Ob vstopu si je vsaka maškara s hieroglifi najprej napisala svoje ime, nato pa smo prisluhnili zgodbi o Mojzesu in Aronu, ki sta obiskala faraona in zgodbi o faraonovih sanjah.

Sledile so delavnice, kjer so si otroci lahko izdelali čisto svojo egipčansko masko ali sarkofag.

Ker pa si je faraon želel dobro ogledati vse maske, je delavnicam sledila tradicionalna modna revija, kjer je faraon s pomočjo žirije izbral najmlajšo, najstarejšo, najizvirnejšo in najboljšo skupinsko masko. Nato pa smo vsi skupaj še zaplesali in se posladkali z nekaj slastnimi krofi.

Besedilo: Teja Zalokar

Foto: Gašper RemškarPrejšnji prispevek
Župnijska ekipa počitnikovala na Murterju
Naslednji prispevek
Draveljski duhovni večer: na Kilimadžaru s patrom Miranom