Draveljski duhovni večer: na Kilimadžaru s patrom Miranom

Novice
Povej naprej!

Končno smo dočakali večer, v katerem nam je župnik p. Miran predstavil vzpon na Kilimanjaro (Kilimandžaro), kamor se je povzpel v začetku letošnjega leta, skupaj z nekaterimi zaposlenimi iz MIK- a Celje.

Najprej smo se ob slikah in pesmih v nekaj minutah podali v svet Afrike. Svet, ki je bogat z naravnimi lepotami; na katerem živijo preprosti in revni ljudje, a vendar polni veselja do življenja! Potem pa nam je p. Miran še z besedo predstavil sedemdnevno avanturo vzpona na najvišjo goro v Afriki – 5895 m. nadmorske višine. Gora leži v severovzhodni Tanzaniji, južno od meje s Kenijo. Najvišja točka gore je Uhuru Peak na robu kraterja ognjenika Kibo. Dva druga vrhova sta ugasla ognjenika: Mawensi , ki je za Mount Kenya tretja najvišja gora v Afriki, ter Shira. Vzpon na goro ni tehnično zahteven, vendar pa zaradi potrebne klimatizacije zahteva dovolj časa.

V zadnjem delu predstavitve smo si ogledali še nekaj minutni film bivanja v bivakih, ko so se postopoma vzpenjali na goro. Hodili so v soncu, dežju, megli in snegu.

Vsi prisotni smo doživeli lep in bogat večer, hvaležni in ponosni na p. Mirana, ki je svojo enkratno izkušnjo podelil z nami.

Hvala!

Na TEJ povezavi lahko prisluhnete posnetku večera.

 

Besedilo: s. Sabina Vakselj

Zvočni posnetek: Tomaž Celarec

Foto: arhiv odprave in Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Pustovanje z mladimi in najmlajšimi
Naslednji prispevek
Društvo katoliških pedagogov Slovenije je praznovalo 30. obletnico delovanja