Prva adventna nedelja

Novice
Povej naprej!

Tako kot vsako leto doslej smo se tudi to leto zbrali v soboto pred prvo adventno nedeljo in izdelovali adventne venčke. Animatorji so pripravili material za pripravo venčkov, otroci pa so s pomočjo staršev in animatorjev izdelovali venčke iz mahu, smrečja, različnih okraskov in svečk. Nastali so čudoviti adventni venčki, ki smo jih na prvo adventno nedeljo pri vseh svetih mašah tudi  blagoslavljali. Ob njih se bomo v adventnem času  zbirali v pričakovanju božiča.

Pri župnijski sveti maši smo blagoslovili adventni venec pred oltarjem. Pri sveti maši so sodelovali sodelavci Karitas, saj smo z današnjo nedeljo zaključili Teden Karitas. Z glasbo in prepevanjem pa je obogatila bogoslužje skupina Tvoj glas.

Na TEJ povezavi lahko prisluhnete posnetu župnijske svete maše.

Slovesen blagoslov domačih adventnih venčkov je bil pri družinski sveti maši, saj bomo doma na njih prižigali svečke in ob njih molili. V ta nemen imamo tudi pripravljene tiskane “podobice” z molitvijo, ki naj nas združuje ob adventnih večerih. V letošnjem adventnem času bomo pri družinskih svetih mašah premišljevali o štirih človeških krepostih – pravičnost, razumnost, srčnost in zmernost. Tako so danes s kratko igrico predstavili krepost »pravičnost« veroučenci sedmega razreda.

Z adventnim časom v Katoliški Cerkvi začenjamo novo cerkveno leto in neposredno pripravo na božič. Gospodovo rojstvo in prazniki, ki mu sledijo (sv. trije kralji ali obisk treh modrih, Jezusov krst ter Gospodovo darovanje v templju ali svečnica), so priložnost za poglobitev vere. Veselje ob Novorojenem pomeni veselje ob novem življenju in lahko simbolično nagovarja tudi k radosti nad lastnim življenjem.

Prejšnji prispevek
Duhovna obnova druge skupine naših birmancev
Naslednji prispevek
Pričakali smo sv. Miklavža