Predstavitev letošnjih katehetov in blagoslov šolskih torb

Novice
Povej naprej!

Kljub turobnemu vremenu je bilo v nedeljo, 10. septembra, v župniji Dravlje veselo. Praznovali smo katehetsko nedeljo – začetek novega veroučnega in šolskega leta. Otroci so k družinski sveti maši prinesli šolske torbe, ki jih je g. župnik blagoslovil. Pri sveti maši, ki je bila namenjna priprošnji za Božje varstvo, smo priporočili otroke, starše in katehete Bogu za uspešno katehetsko in šolsko leto. Med mašo so se s kratkimi nagovori predstavile katehetinje in kateheti, ki bodo v tem šolskem letu poučevali verouk naše otroke.  Sveto mašo so s petjem in igranjem popestrili animatorji.

Besedilo: Matej Petkovšek

 

Ob začetku veroučnega leta pa še nekaj besed našega diakona Roka:

Dragi veroučenci, dragi starši in stari starši veroučencev!

Ob katehetski nedelji, s katero Cerkev na Slovenskem začenja novo veroučno leto, se skupaj z Vami Bogu priporočamo tudi draveljski katehisti. Nove urice verouka, ki so pred nami, vzbujajo vesela pričakovanja, saj smo ob otrocih deležni njihovega odprtega in živahnega pogleda na življenje v Bogu, pa tudi zaupanja staršev. Skupaj z animatorji in sploh vsemi župljani, ki rade volje spremljajo družinske maše, spremljajo z molitvijo podelitev zakramentov otrokom, prosimo Svetega Duha za ljubečo in odgovorno vzgojo novih krščanskih generacij in tudi za uspehe v letošnjih šolskih in obšolskih dejavnostih.

V letošnjem pastoralnem letu nas slovenski škofje spodbujajo, naj se na župnijah in drugod kristjani posebej pogovarjamo o prenosu vere med generacijami, predvsem v družini. Spodbujajo starše in stare starše k sodelovanju pri verski vzgoji otrok, pa tudi katehiste, naj se z vami o tem pogovarjamo na sestankih za starše in skupaj iščemo koristne namige za versko vzgojo otrok. Draveljski katehisti jezuitje Miran Žvanut, Primož Jakop, Egon Hriberšek in Rok Bečan ter katehistinje s. Sabina Vakselj OSU, s. Iva Horvat FMM, Katja Čarman in Teja Zalokar in drugi sodelujoči animatorji smo Vam pri tem na razpolago.

Jezusov blagoslov, ki smo ga prejeli na katehetsko nedeljo, naj ne napolni samo šolskih torb, knjig in urnikov, temveč naj se širi od srca do srca, od trenutkov molitve, svete maše in verouka do vseh življenjskih izzivov naših družin in družbe.

Zvočni posnetek predstavitve katehetov in blagoslova šolskih torb

 

Besedilo: diakon Rok Bečan DJ

Foto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Stična mladih 2017
Naslednji prispevek
Animatorji na zasluženem izletu in animatlonu