PRAZNOVALI SMO ROKOVO NEDELJO

Novice
Povej naprej!

Megla nedeljskega jutra v Dravljah se je med dopoldanskimi svetimi mašami razkadila in dopoldansko sonce je pozdravilo letošnjo Rokovo nedeljo, ki jo praznujemo vsako leto po godovnem dnevu sv. Roka v naši župniji s tradicionalnim Rokovim sejmom. Župnija Dravlje ga je tudi letos organizirala skupaj s Turističnim društvom Dravlje in Četrtno skupnostjo Dravlje.

Sejem z razstavo in prodajo izdelkov domače obrti se je pričel že zjutraj. Popoldan pa se nadaljeval s kulturo-zabavnim program.

Na njem so sodelovali člani PGD Dravlje in PGD Podutik z vajo reševanja iz goreče pisarne v cerkvi in gašenja požara. Za otroke pa so poskrbeli, da so se zabavali z ročno brizgalno, s katero so ciljali tarčo. Pihalni orkester Litostroj se nam je tokrat predstavil v koncertnem programu. Glasbeni program je začela klapa Lumin. Zbrane je nagovoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Nato sta predstavila delovanje Karitasa predstavnika iz župnije Dravlje in Podutik, saj je bila rdeča nit letošnje prireditve dobrodelnost in prostovoljstvo. S tem namenom so dopoldan v gostilni Pr’Kovač stregli tudi brezplačni Rokov golaž. Kulturno dogajanje je popestrilo tudi  Društvo Blaž Potočnikova čitalnica Šentvid, ki je predstavila igro o ustoličevanju koroških vojvod in zgodbo o Krjavlu.

Kot zadnji so nastopili ansambel Maj, ki je vse zbrane zabaval vse do poznega večera.

Ves čas je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo, za kar so zaslužni člani Turističnega društva Dravlje, ki so oživili staro draveljsko gostilno Pr’Kovač, ki je odprta samo en dan v letu in to je na Rokovo nedeljo.

 

 

Foto: Jože STRAJNAR in Tomaž CELAREC

Prejšnji prispevek
1. ORATORIJSKI DAN 2014
Naslednji prispevek
2. ORATORIJSKI DAN 2014