2. ORATORIJSKI DAN 2014

Novice
Povej naprej!

Današnji dan se je začel nekoliko zgodneje kot prejšnji, saj smo nekaj minut pred 9. uro že krenili proti slovenski obali. S tremi avtobusi in enim avtom smo se pripeljali do Portoroža, kjer nas je že čakal kapitan s svojo ladjo in posadko. Plovba je potekala dokaj mirno, saj na poti nismo srečali zlobnih gusarjev. Nas pa je zato spremljal moker oblak in nas prijetno umival s kapljicami dežja. To pa seveda ni bila nikakršna ovira za pogumne popotnike, ki so kljub dežju sedeli na zgornjem nadstropju ladje.

Naše plovilo smo zasidrali in se izkrcali v Piranu. V mestu smo obiskali brate minorite na njihovem domu – prečudovitem samostanu – in si ogledali še njihovo cerkev iz 14. stoletja. V cerkvi nas je s. Mateja naučila nadaljevanje molitve papeža Frančiška. Tako smo danes molili za vse, ki nas vodijo v življenju, učitelje, duhovnike, katehete, zdravnike … Animatorji pa so nam zaigrali odlomek iz življenja Sv. Petra, ko mu je Jezus rekel: “Ti si Peter skala in na to skalo bom sezidal svojo cerkev in peklenska vrata je ne bodo premagala …”

Pred odhodom domov smo s petjem preizkusili še akustiko samostanskega križnega hodnika, ki je zares osupljiva. Pot domov je bila živahna, popestrena s petjem in različnimi igrami, daleč od zaspane in montone vožnje (v šolo, na primer). 

 

 

BESEDILO: Patricija PETERLIN

FOTO: Patricija PETERLIN

Prejšnji prispevek
PRAZNOVALI SMO ROKOVO NEDELJO
Naslednji prispevek
3. ORATORIJSKI DAN 2014