1. ORATORIJSKI DAN 2014

Novice
Povej naprej!

Leto je naokoli in zopet poteka oratorij v naši župniji. Tokrat z rekordnim številom udeležencev – mladih, nadebudnih, veselih ‘oratorijcev’ je kar 98, pomaga, bodri in navdušuje pa jih 30 animatorjev.

Dan smo tako kot običajno začeli z bansi in učenjem nove himne. Ko smo jo že dobro obvladali, smo ob petju izobesili še zastavo, ki je cel dan vihrala na robu balkona. Nato smo odšli v cerkev, kjer smo prebrali prvi evangelijski odlomek in ta je seveda govoril o sv. Petru, ki je letošnji osrednji lik oratorija.

Potem smo se iskreno nasmejali našim oratorijskim igralcem, ki so nam zaigrali 1. del zgodbe o ribiču Petru. Sledilo je delo po skupinah – kateheze. Ko pa smo končali, nas je že čakalo sadje, dobri mafini in sok. Sledile so igre, obvezno fotografiranje in že je bila ura toliko, da smo dobili na mizo še odlično kosilo.

Ko smo se najedli, je sledil razmeroma miren zadnji del oratorijskega dne, in sicer delavnice. Otroci so lahko izdelovali rakete na astronavtski delavnici, si zašili plišasto igračko ribico, se naučili zgibati papir na origami delavnici, se še malo rekreirali na delavnici Naj se ti zrola (kjer smo seveda rolali), ustvarjali čudovite mozaike, se učili skavtskih veščin ali pa novih čarovniških trikov. Za še bolj ustvarjalne pa je bila delavnica akvarij, ker so lahko izdelali papirnate in volnene morske živali.

Nekaj minut pred 15. uro smo še enkrat zapeli himno, pospravili zastavo in odšli domov z mislijo, da bo jutri dan še bolj zanimiv, saj gremo na IZLET.

 

 

FOTO: Patricija PETERLIN

Prejšnji prispevek
PRAZNOVALI SMO ŽUPNIJSKEGA ZAVETNIKA SV. ROKA
Naslednji prispevek
PRAZNOVALI SMO ROKOVO NEDELJO