Praznik Sv. Jožefa Delavca – začetek letošnjih Šmarnic

Novice
Povej naprej!

V Katoliški Cerkvi 1. maja obhajamo god sv. Jožefa delavca, moža Device Marije in Jezusovega krušnega očeta. Sveti Jožef je bil po svetopisemskem izročilu mizar, zato velja za zgled človeka, ki si je z delom služil kruh, vzdrževal družino ter skrbel za vzgojo in rast Jezusa Kristusa.

Mesec maj pa je tudi Marijin mesec. V tem mesecu beremo Šmarnice, ki običajno govorijo o Mariji. Božja Mati vedno spremlja Cerkev na poti. Posebej je pri tistih, ki so ubogi in potrebujejo njeno posebno materinsko skrb.

Danes smo za uvod prisluhnili šmarničnemu branju za prvi dan. Šmarnice za otroke Misijonar ob Nilu, avtorice Berte Golob so posvečene spoznavanju življenja misijonarja Ignacija Knobleharja, saj bomo v letu 2019 obhajali dvestoletnico njegovega rojstva. Še posebej bo leto obarvano misijonsko tudi z izrednim misijonskem mesecem, ki ga je napovedal papež Frančišek. Želimo si, da bi misijonarjevo pričevanje otroke spodbudilo k delu za misijone, zaupanju v Marijino priprošnjo in pogumu za življenje iz vere. Šmarnicam so dodane kartice z miselno igro in podobami misijonske poti misijonarja Ignacija Knobleharja.

Pri jutranji sveti maši pa bomo prebirali Šmarnice za odrasle Moj mali besednjak od Ž do A avtorja Gregorja Čušina nas s pronicljivimi razmisleki ob pojmih od Ž do A vodijo k spraševanju o življenju kristjana sredi sodobnega sveta. Smo pri tem pogumni? Ali raje poniknemo sredi množice, sledeč čredi, ki ne prepozna več, kje je srčika čudeža življenja? Kje se spotikamo in kam stremimo? Da bi le »živeli svoje življenje od Ž do A, kot drevo, ki mu listje ne ovene, ker ima korenine v nebesih, krošnjo pa še na zemlji«!

Zato vabljeni vsi, da se vsak večer zberemo in prisluhnemo šmarničnemu branju in zapojemo litanije Matere Božje. Po sveti maši pa animatorji vabijo otroke na Trg sv. Roka, kjer nam pripravljajo različna presenečenja.

Prejšnji prispevek
Vtisi letošnjih katehumenov
Naslednji prispevek
Vir bogastva je v srečanju med mladimi in starejšimi