Vir bogastva je v srečanju med mladimi in starejšimi

Novice
Povej naprej!

Prvo soboto v Marijinem mesecu maju so sodelavci župnijske Karitas pripravili srečanje župljanov. Kot vsako leto, so bile tudi letos na srečanje povabljene vse generacije naše župnije. Sicer se srečujemo med tednom pri dnevnih svetih mašah, še več nas je pri nedeljskih mašah, med seboj pa se, bratje in sestre v Kristusu, bolj malo poznamo. Zato so taka družabna in predvsem medgeneracijska srečanja namenjena prav medsebojnemu spoznavanju in druženju.

Srečanje smo začeli s sveto mašo, ki jo je daroval naš župnik p. Miran, z mislijo, da nas Vstali Gospod poveže v občestvo in se kot ena družina srečamo z nebeškim Očetom.

Po blagoslovu smo se podali v veroučno učilnico v župnišče, kjer smo nadaljevali naše veselo druženje. Mize so nas vabile, saj so bile lepo pripravljene in bogato obložene. V veselem klepetu in pripovedovanju so minute hitro minevale. Gospa Martina Koman nam je še povedala nekaj  o zgodovini osnovne šole Valentina Vodnika, ki letos praznuje 90-letnico. V nadaljevanju pa nam je p. Miran s sliko in besedo predstavil še svojo letošnjo  alpinistično izkušnjo z vzponom na Kilimandžaro ( več si lahko pogledate na TEJ spletni strani).

Sodelavci Karitas so nas spet skupaj zbrali na srečanju, ki lahko združuje vse farane ne glede na starost ali druge razlike. Lepo in prav je, da se družimo, to nas povezuje, nam daje občutek pripadnosti tej župniji, občestvu in cerkvi. Želimo pa si, da bi se več faranov vključilo v ta prijetna druženja, da bi začutili, da smo živo občestvo v vseh farnih dejavnostih in se tudi tako zahvaljevali Gospodu.

Prejšnji prispevek
Praznik Sv. Jožefa Delavca – začetek letošnjih Šmarnic
Naslednji prispevek
Vabilo na velikonočne slavilne večere s pričevanji