Povabilo v pevske vrste

Povej naprej!

Na pevsko vajo pred tem smo prišli dobre volje. Pričakovanja in lepe misli smo izrazili tudi na glas. 

Izrazili smo vse tisto, kar si želimo, da bi pevci v resnici bili. Nobenega dvoma ni, da si vsi želimo, da bi kot skupina bili ubrani, zasledujoč iste cilje: sodelovati pri bogoslužjih, služiti Bogu in ljudem. Smo pa zaskrbljeni, ker nas je vsako leto manj in pogrešamo prav vse glasove, tako moške kot ženske. Tokrat se na vse vas, ki boste prebrali te vrstice in vse tiste, ki jih boste vi nagovorili, obračamo s prošnjo, da se nam pridružite in tako dejavno pripomorete k lepemu bogoslužju, ubranemu petju, dobremu razpoloženju in obogatite naše vrste.

Smo dobra skupina, strpni med seboj, prilagodljivi, pripravljeni na pomoč drug drugemu, radi se družimo in tudi potujemo.

Zaradi Covid omejitev, se je v dveh letih marsikaj spremenilo. Zdelo se je že, da smo kar pozabili na to, kako lepo je, kadar lahko dejavno sodelujemo pri svetih mašah. Zato je čas, da naredimo program za pastoralno oz. pevsko leto, ki je pred nami. Tudi izven bogoslužij je veliko dogodkov, na katerih bi lahko sodelovali. Ker pa nas je malo, je vse precej oteženo. Letos nas novi pevci še niso razveselili. Opažamo pa veliko novih obrazov in iz klopi je slišati lepe glasove. Zato upravičeno upamo, da se nam boste pridružili vsi tisti, ki imate voljo in ste naklonjeni cerkvenemu petju, vsi tisti, ki imate glas, ki je Božji dar in ta dar želite razvijati in ga deliti z drugimi. Novi glasovi bodo melodije še posebej lepo »obarvali«. Zbor res potrebuje okrepitev in pomladitev. 

Torej iskreno vabljeni vsi tisti, ki imate vsaj malo pevskega posluha, saj boste na ta način najlepše izrazili, da si tudi sami želite lepo in bogato bogoslužje. Ne nazadnje s svojim sodelovanjem bogatimo/te tudi sebe. 

Pevske vaje imamo vsak četrtek ob 20.00 v dvorani nove cerkve.

Svojo odločitev lahko izrazite v župnijski pisarni ali na tel.št. 051 317 533.

PRIDRUŽITE SE NAM – ZELO VAS BOMO VESELI!

Prejšnji prispevek
Župnijsko romanje na Kočevsko
Naslednji prispevek
Romanje župnijske Karitas