Poletje v naši župniji

Povej naprej!

PRED POČITNICAMI

Za nami je po dveh bolj “koronskih” spet eno malo bolj normalno veroučno leto. Razlogov za hvaležnost je veliko, k sreči pa ostaja še več načrtov in idej tudi za prihodnost. Kot župnik vidim, da Sveti Duh močno deluje: po članih župnijskega pastoralnega sveta in gospodarskega sveta, po skupinah v župniji, po priložnostnih sodelavcih … Izziv je le, kako uloviti njegov veter v naša jadra in prepoznati, od kod točno prihaja in kam nas žene. Listki, na katere lahko napišete svoje predloge za izboljšave ali spremembe v župniji, ter listki za molitvene namene so se izkazali kot precej dobro orodje za to, zato vas vabim, da se tega orodja poslužujete še naprej. Le tako, da slišimo glas vsakega, bomo lahko rasli kot cerkveno občestvo. Sveti Duh namreč deluje po vseh birmanih in vsak od nas dobiva od njega takšne in drugačne darove, vsi njegovi darovi pa so za to, da lahko občestvo raste in vedno bolj postaja to, kar je: Kristusovo telo.

Naj nam vsem poletje koristi za telesni, duševni in duhovni oddih, da bi se po Jezusovem zgledu in nasvetu znali vsaj malo umakniti na samo ter obnoviti in poglobiti odnos z Bogom, s seboj in z bližnjimi, da bomo lahko v jesen vstopili z obnovljeno vero, upanjem in ljubeznijo!

V imenu župnijske ekipe vsem želim lepe počitnice!

    p. Primož

 

POLETJE V NAŠI ŽUPNIJI               

JUNIJ

– ministranti na morju od 26. 6. do 2 7. (Murter)

JULIJ

– srednješolci na počitnicah od 3. do 9. 7. (Trbiž)

– Krištofova nedelja, 24. julija – po vseh mašah blagoslov avtomobilov in nabirka za MIVO.

– praznik sv. Ignacija, nedelja, 31. julija – ob 17.00 pri sv. Jožefu maša in slovesen zaključek Ignacijevega leta. Somaševanje bo vodil nadškof Alojzij Cvikl. 

AVGUST

– priprave animatorjev na oratorij bodo od četrtka, 4., do nedelje, 7. avgusta (Godovič)

– na Veliki Šmaren v ponedeljek, 15. avgusta, bo romarski shod ob 19.00 vodil letošnji zlatomašnik p. Janez Mlakar, misijonar v Zambiji

– na praznik svetega Roka, v torek, 16. avgusta, bodo romarske svete maše vsako uro od 6.00 do 10.00 (Šentvid, Ježica, Črnuče, Koseze, Podutik in Dravlje). Popoldanski sveti maši bosta ob 17h in 19h. Po maši ob 10.00 se zberemo ob znamenju sv. Roka ob Celovški cesti. V cerkvi sv. Roka bo prilika za tiho molitev pred Najsvetejšim od 7h do 12h. Priložnost za spoved med mašami.

– Rokova nedelja, 21. avgusta. Maše po nedeljskem urniku.

Oratorij 2022, od 22 do 26. avgusta.

 

SEPTEMBER

SLOVO (OD) P. EGONA

Naš kaplan, p. Egon Hriberšek, odhaja na dvoletni študij pastoralne teologije na Papeško univerzo Lateran v Rim. Župnija se bo od njega poslovila v nedeljo, 4. 9., pri sveti maši ob 10.00, po maši pa bo na župnijskem vrtu in dvorišču župnijski piknik.

 

KATEHETSKA NEDELJA

Veroučno leto se bo začelo s katehetsko nedeljo, 11. 9., ko se bodo pri družinski sveti maši ob 10.00 predstavili kateheti. Na isti dan bomo v župniji slovesno sprejeli tudi novega kaplana, p. Marka Pavliča.

Prejšnji prispevek
Počitnice veroukarjev 9. razreda na slovenski obali
Naslednji prispevek
Blagoslov voznikov in vozil na Krištofovo nedeljo 2022