Počitnice veroukarjev 9. razreda na slovenski obali

Novice
Povej naprej!

V poznem nedeljskem popoldnevu ob 18.00 smo se z župnijskim kombijem odpeljali proti Sečovljam, kjer nas je sprejel domači župnik Matjaž Kravos. Nastanjeni smo bili v župnišču in domu zraven. Za večerjo smo pojedli slastne palačinke, ki so jih prinesli mladi. Po večerji, smo šli na sladoled v Cacaota in se sprehodili po portoroški promenadi. V ponedeljek smo dan začeli s sveto mašo, zahvalili smo se mu za uspešno končano šolsko leto in sploh osnovno šolo. Po duhovni hrani smo pozajtrkovali in se odpravili na kopanje v Strunjan. Tam smo uživali v plavanju, skakanju s pomola in medsebojnem tunkanju. Čas smo si krajšali tudi s pogovarjanjem, sprehodom po plaži in kartanjem. Opoldansko sonce nas je pregnalo domov, kjer smo si pripravili žar dobrote in imeli siesto. Popoldne smo se odpravili v Portorož in večino časa preživeli na vodnih igralih. Po večerji smo si ogledali film: Velika avantura in se v poznih urah odpravili spat. Torek, je bil precej podoben ponedeljku. Dopoldne smo bili v Strunjanu, popoldan pa v Portorožu, kjer smo tudi igrali odbojko na mivki. Dan smo zaključili ob tabornem ognju in peki hrenovk. V sredo smo malo več počivali, tako, da smo na plažo odšli v poznem dopoldnevu. Okoli 14.00 ure smo s težkimi srci, odšli iz Portoroža v Sečovlje. Kjer smo si skuhali kosilo, pospravili in se odpravili domov.

Najbolj mi ostaja v spominu in mi daje tolažbe, da so bili mladi ves čas počitnic skupaj. Da so se skupaj pogovarjali, igrali, kuhali in pospravljali. Da so znali biti skupaj. Da sem jih videl sproščene in zadovoljne. Tako se gradi skupnost, občestvo, odnosi. Videl sem tudi veliko talentov v mladih, kako so pripravni za kuhanje, kako znajo zakuriti taborni ogenj, kako s razpoložljivi za pospravljanje, da znajo skupaj sodelovat…

Zapisal: p.Egon

 

Tukaj je nekaj njihovih vtisov:

Meni je bilo všeč, ko smo se skupaj družili in se kopali. Najbolj od vsega mi v spominu ostajajo, lovljenje na vodnih igralih in ko smo skakali iz pomola v Portorožu v morje. Nik S.

Na počitnicah v Sečovljah smo se imeli super, saj smo se veliko družili in zabavali. Kopali smo se v Strunjanu, Portorožu kjer smo se zabavali tudi na vodnih igralih in na odbojki na mivki. Ob večerih smo si ogledali tudi kakšen zanimiv film in kurili ogenj. Peter D.

V teh štirih dnevih smo doživeli več kot sem pričakoval. Večino časa smo preživeli na plaži, odbojkarskem igrišču in se družili. Za dnevne obroke nas ni skrbelo, saj smo združili vse naše sposobnosti in izkušnje ter pripravili obroke kot se spodobi. Zadnji večer smo zakurili ogenj in tako priredili nekakšno ,,zadnjo večerjo”. To je nekaj odsekov iz teh počitnic lahko bi jih ponovili. Tim L.

 


Prejšnji prispevek
Romanje k sv. Roku
Naslednji prispevek
Poletje v naši župniji