Po obnovi župnišča še čistilna akcija

Novice
Povej naprej!

Kot da bi si nekateri še posebej dobro zapomnili nedeljsko pridigo, ko je p. Miran izpostavil pomembno vodilo sv. Benedikta – zavetnika Evrope: fizično delo, intelektualno delo in molitev, so se župljani v precejšnjem številu odzvali na povabilo k čiščenju obnovljenega župnišča.

Sredi toplega popoldneva so se med »čistilce« pomešali tudi patri jezuiti z g. župnikom na čelu in delo je steklo zelo organizirano. Navodila sploh niso bila potrebna, vsak je videl kaj je potrebno postoriti, se vključil tam, kjer je videl, da delo lahko opravi dobro in do večera je bil pogled na obnovljeno župnišče, na nove veroučne učilnice, na steklene površine, zares lep.

Posebej je potrebno pohvaliti moško zasedbo, videti je bilo, da jim  tudi pomivanje oken ni tuje, pa otroci so se vključili v delo in starši so jih spodbujali,  »v jeseni boste v teh učilnicah imeli verouk, le potrudite se, da bo lepo…«.

Pripravljenost za pomoč in skupno delo prav gotovo povezuje. Tudi v tem popoldnevu se je to izkazalo. Vsi so se trudili, da bi čas dobro izkoristili, delo opravili kar najbolje, s tem pa tudi dali dober zgled, kajti dober zgled je najboljše vzgojno sredstvo.  

Eden od SATANOVIH  blagrov  takole pravi:  »Blagor tistim, ki nimajo časa ne moliti in ne delati dobrih del, kajti ti bodo moj lahek plen..:«

Med današnjo čistilno akcijo SATAN  gotovo ni našel želenega plena. 

Besedilo: Marija Šterbenc

Foto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Prisluhnili smo kantati izbranih del skladatelja Janeza Petjaka
Naslednji prispevek
Obiskali so nas slovenski maturanti iz Argentine