OBISKALI SO NAS MLADI ARGENTINSKI SLOVENCI

Novice
Povej naprej!

V petek, 11. julija, popoldan nas je obiskalo 33 ambiturientov slovenskih srednješolskih tečajev iz Argentine in 3 spremljevalci, ki se te dni potepajo po Sloveniji ter spoznavajo ljudi, jezik in kulturo svojih prednikov. Ravno našo župnijo so izbrali, ker je z njimi v Argentini sodeloval p. Miran in ker so pred nekaj tedni obiskali Rim, kjer pa jih je vodil p. Marjan Kokalj.

Mladi, ki v Argentini hodijo v slovenske šole ter se učijo slovenskega jezika, zgodovine, geografije, etnologije in še mnogo več, so petkovo popoldne predvsem izkoristili za duhovnost in osebno umiritev. Ko so prišli v cerkev, jim je p. Miran predstavil našo župnijo in cerkev samo, nato pa je sledila spoved. Nanjo jih je pripravil p. Marjan, spovedovalo pa je kar 6 duhovnikov. Za bolj sproščeno in umirjeno ozračje smo poskrbeli mladi, ki smo ob kitari zapeli nekaj pesmi, na orgle pa je igrala Patricija Peterlin.

Ko se je ‘uradni’ del v cerkvi zaključil, smo mlade pogostili na župnijskem vrtu – privoščili smo si domače (odlične) kremšnite, pecivo in sladoled. V duhu zadnjih dni svetovnega nogometnega prvenstva, pa so mladi Argentinci z mladimi Draveljci igrali še nogomet.

Sproščeno vzdušje se je kazalo v pogovoru in spoznavanju, ob petju in igranju na kitaro. Tri ure druženja so zares hitro minile, okrog 18. ure pa smo se morali od gostov posloviti.

Mladi iz Dravelj smo bili nad sproščenostjo, zagretostjo za Slovenijo in čudovitim petjem argentinskih Slovencev navdušeni in zares si želimo, da bi se lahko še kdaj srečali. Mogoče pa nas kdaj pot zanese tudi na drugo stran luže …

Iskreno se jim zahvaljujemo za njihov obisk in jih vabimo, da se zopet kaj oglasijo, ko bodo zopet v naši deželi.

 

 

Več o potovanju abiturientov slovenskih srednješolskih tečajev iz Buenos Airesa in Bariloč z naslovom Moja pot naša pot si lahko preberete in pogledate tukaj.

 

 

 

FOTO: uradna spletna stran RAST XLIII in mladi iz Dravelj

Prejšnji prispevek
PRAZNOVALI SMO PRAZNIK SV. IGNACIJA
Naslednji prispevek
DUHOVNA MISEL ZA 18. NEDELJO MED LETOM