O LETOŠNJIH KATEHUMENIH

Novice
Povej naprej!

Kdo so katehumeni? To so tisti, ki se kot odrasli odločijo zavestno sprejeti Boga v svoje življenje.
Letošnji draveljski katehumeni so: Ines, Jure, Jošt, Valentina, Vlado in Peter. Res so prehodili pot vsak osebno, na sebi lasten način in kot skupina.

Gospod župnik p. Miran Žvanut me je povabil k sodelovanju in spremljanju njihove priprave, ker sem več let vodila katehumenat v Kamniški dekaniji.
Katehumeni spoznavajo temeljne resnice naše vere, zgodovino odrešenja in se pripravljajo na prejem zakramentov uvajanja v krščanstvo: sv. krst, sv. birmo, sv. spoved in sv. evharistijo-sv. obhajilo.

Od enega do drugega srečanja je bilo mogoče začutiti njihovo rast v spoznavanju in ljubezni do Boga. Lahko sem začutila rast njihovega veselja.

Višek te poti je bila velikonočna vigilija, ko jim je župnik p. Miran podelil zakramente. Iz njihovih obrazov smo lahko razbrali dotik Božje milosti. Pri vigiliji smo lahko ob župnikovi razlagi pomena obredov te vigilije vseh vigilij vsi podoživeli tudi svoj krst.

V velikonočnem času bomo še nadaljevali s srečanji in poglabljali spoznanja in izkušnjo. Ustavili se bomo še posebej ob zakramentih: sv. bolniško maziljenje, sv. mašniško posvečenje in sv. zakon.

Dragi vsi, ki boste to brali, molite za naše katehumene, da pogumno vztrajajo na začeti poti. Morda pa boste tisti, ki se še odločate za pot katehumenata lažje rekli: Tukaj sem! Na pot hočem tudi jaz.

 

Besedilo: s. Magdalena CIMERLAJT OSU

Foto: Tomaž CELAREC

Prejšnji prispevek
OB SEDMI POSTNI DUHOVNI OBNOVI
Naslednji prispevek
P. PRIMOŽ JE PREDSTAVIL SVOJE BIVANJE V ARGENTINI