Nabirka za jezuitsko skupnost

Izpostavljeno, Novice
Povej naprej!

Tisti, ki malo pobližje spremljate skupnost patrov, ki živimo v draveljski skupnosti, ste verjetno že opazili, da se je naše število zadnje čase kar zmanjšalo. Če omenim samo spremembe v zadnje pol leta: p. David Bresciani je zaprosil za izstop iz Družbe Jezusove in trenutno živi v Italiji, p. Albert je prevzel službo župnijskega upravitelja v Radencih, p. Lojze Markelj pa je zaradi težav z zdravjem zdaj že en mesec v Domu sv. Martina v Srednji vasi v Bohinju. Poleg tega se patri, kot vsi drugi, nezaustavljivo staramo in trenutno nas je v skupnosti le še pet (kmalu pa bomo le še štirje), ki nismo upokojeni – sem spadava tudi midva s p. Markom.

Te spremembe med ostalim vplivajo tudi na finančno stanje naše skupnosti. Med drugim je namreč postalo jasno, da glavna teža finančnega stanja naše skupnosti nikoli ni počivala na ramenih župnije, temveč so za patre, ki so delovali v župniji, v glavnem poskrbeli drugi sobratje, ki so delovali po Sloveniji kot spovedniki, ljudski misijonarji ali voditelji duhovnih vaj. To je bilo možno tudi zato, ker je bilo teh patrov v skupnosti večina. Ker je zdaj, kot rečeno, teh patrov manj in so tudi večinoma že upokojeni, naša skupnost išče druge načine, kako živeti in preživeti. Eden od njih je, da se po vzoru marsikaterega župnika iz vrst škofijskih duhovnikov tudi mi po pomoč obrnemo na župnijo oziroma župljane. Ker je ŽPS dal zeleno luč, bosta po novem dve nabirki v letu namenjeni za jezuitsko skupnost – prva bo današnja, na binkoštno nedeljo, druga pa jeseni (datum še ni določen).

V imenu skupnosti se vsem, ki boste danes darovali za patre, iskreno zahvaljujem in prosim Boga, naj vam vašo darežljivost bogato povrne!

p. Primož

Jezuitsko skupnost lahko podprete tudi z bančnim nakazilom:
Župnija Ljubljana Dravlje, Vodnikova 279, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 0430 2000 3198 850
SWIFT: KBMASI2X
Namen: Za skupnost

Prejšnji prispevek
Ponedeljkov pregovor
Naslednji prispevek
Duhovna drobtinica