Ponedeljkov pregovor

Izpostavljeno, Novice
Povej naprej!

Z Bogom začni vsako delo, da bo dober tek imelo

Ste kdaj pomislili, kako pomembno je vsako stvar začeti z Bogom? Pa ne zgolj jutro ali večer – Boga povabimo v svoj vsakdan, v svoj delavnik – v službo, v otroški direndaj popoldan ali v naše odnose. Vsekakor bomo opazili spremembe. Okrepimo svoje izročanje Gospodu.

Matej se je kot mlad mož odločil za ustanovitev novega podjetja, vendar se je soočal z mnogimi izzivi in dvomi glede uspeha; pot je bila negotova. Čeprav je imel znanje in želje, se je zavedal, da ni vse odvisno od njega.  Zato se je odločil, da bo vsako delo začel s kratko molitvijo, v kateri je prosil za Božji blagoslov, modrost in moč pri vodenju podjetja. Molitev je kmalu postala njegova osnova, na katero se je zanašal v vsakem koraku svoje podjetniške poti – pred sestanki s partnerji, pred kosilom s sodelavci, pred odločitvami, ki jih je sprejemal na dnevni ravni. In glej, odločitev, ki jo je sprejel s pomočjo molitve in zaupanja v Božjo pomoč, se je vedno izkazala za pravo. Podjetje je začelo uspevati, Matej pa je občutil notranji mir in zadovoljstvo, saj je vedel, da ni sam, ampak da ga spremlja Božja pomoč in vodstvo.

Molitev ima močan vpliv na naše ravnanje in odločitve. Tudi ko ne vemo, kako se bo kaj izšlo ali ko nas prevevajo dvomi, je pomembno, da v vse vključimo Boga. Molitev nam daje notranji mir, moč in zaupanje ter nas usmerja na prave poti. Ko zaupamo v Božjo voljo in molimo za pomoč, lahko dosežemo velike stvari in živimo bolj izpolnjeno življenje.

Pa še češnjica na torti: “Z Bogom delo dokončaj, pa imaš tu že sveti raj.”

 

Rubrika “Ponedeljkovi pregovori”

Pregovori slikovito opisujejo pomembne življenjske resnice. Nosijo modrost in izkušnje preteklih generacij, ki nam lahko pomagajo pri razumevanju življenja. Kaj pa pregovori, ki vključujejo Boga? Modrost starejših, ki pa v težkih časih krepi vero in pomaga ohraniti mir. Naj bodo tudi nam v opomin in spodbudo. Vsak ponedeljkih bomo predstavili kakšen pregovor:

✅ Bog je dal Bog je vzel
✅ Z Bogom začni vsako delo, da bo dober tek imelo
Če Bog dom varuje, sreča v njem stanuje.
Kdor Boga časti, srečno živi.
Kjer je dosti blaga, ni Boga.

Prejšnji prispevek
Molimo skupaj – od 19.5. do 26.5.
Naslednji prispevek
Nabirka za jezuitsko skupnost