Misijonska nedelja 2020

Povej naprej!

Zato bodo vse nabirke prihodnje nedelje – tako v naši župniji kot povsod po svetu – namenjene za misijone. Zbrani darovi bodo poslani na sedež Papeških misijonskih družb v Rim, kjer jih bodo namenili za potrebe v misijonskih deželah.

Pri nedeljski sv. mašah ob 8.30 in 10.00 nas bo nagovoril p. Lojze Podgrajšek, jezuit in misijonar v Malaviju, ki se trenutno mudi v Dravljah. Predstavil nam bo svoje misijonarsko delo in o razmerah, v katerih deluje.

Sicer pa je letošnja poslanica papeža Frančiška za misijonsko nedeljo je osredotočena na poslanstvo, in sicer poslanstvo vseh kristjanov. Ker veliko večino Božjega ljudstva tvorijo laiki, je zato letošnji poudarek namenjen ravno njim. Zato bo osrednje praznovanje misijonske nedelje, ki bo letos potekalo v ljubljanski nadškofiji, posvečen, dr. Janezu Janežu, prvemu slovenskemu laiškemu misijonarju. 

Praznovanje misijonske nedelje bo v župniji Sv. Helena – Dolsko. Program se začne ob 14.30 z molitveno uro, ob 15.00 pa sledi slovesno bogoslužje, ki ga bo vodil upokojeni koprski škof msgr. Metod Pirih ob somaševanju z ljubljanskim pomožnim škofom msgr. dr. Antonom Jamnikom in drugimi duhovniki. 

Sv. maši sledijo predstavitev nove knjige o misijonarju dr. Janezu Janežu, ogled njegove spominske sobe ter predavanje msgr. dr. Antona Jamnika. Na voljo za ogled bo tudi »potujoča misijonska razstava«. 

Prejšnji prispevek
Si želiš postati »Draveljski jasličar«?
Naslednji prispevek
Izredno pismo slovenskih škofov: Povabilo duhovnikom in vernikom za spoštovanje ukrepov