Ministrantski spoznavno povezovalni vikend

Novice
Povej naprej!

V petek 11. oktobra smo draveljski ministrantje šli na spoznavno povezovalni vikend k Svetemu Duhu pri Škofji Loki. Gostile so nas sestre uršulinke, ki imajo čudoviti dom duhovnih vaj. Ob 16.30 se nas je zbralo 19. ministrantov pred župniščem. Nato smo se peš odpravili na železniško postajo Ljubljana Stegne, kjer smo z vlakom šli do Škofje Loke in potem peš do doma duhovnih vaj pri Svetem Duhu. Po dobri večerji smo si ogledali film “Darilo sreče”, ki govori o človeških vrednotah in kaj je pomembno v življenju. Drugo jutro smo se vstali ob 7.30 in imeli skupen zajtrk. Potem pogovor v dveh skupinah, kaj je meni pomembno v življenju. Sledile so tekmovalne igre, ki so se zaključile z vlečenjem vrvi. Potem pa na veselje vseh smo se odpravili na nogometno igrišče in igrali nogomet do kosila. Po kosilu in počitku, smo šli še enkrat na igrišče in uživali ob prisotnosti drug drugega. Po večerji smo imeli družabne igre, ki so se zaključile z igro skrit lovit. Jaz, ki to pišem, so me otroci kar namučili, spoznal sem svoje fizične omejitve, nisem več star 20 let. V nedeljo smo imeli skupno refleksijo vikenda. Lepo je bilo slišati, da so otroci uživali in se imeli dobro. To je tudi meni v tolažbo. Sledila je slovesna sveta maša v dvorani doma, ki so jo polepšali ministrantje s petjem in igranjem in tudi starši s svojo navzočnostjo. Po maši smo imeli agape, skupno druženje. Bilo je čudovito.

P. Egon


Tukaj je tudi nekaj vtisov od naših ministrantov:

“Najbolj od vsega mi je bilo všeč, ko smo igrali nogomet in se peljali z vlakom. Všeč mi je bilo tudi, ko smo se šli skrit-lovit.”

Luka, 4.r

 

“Bilo mi je zelo všeč. Všeč mi je bilo takrat ki smo gledali film, igrali nogomet, igrali na kitaro, in se na splošno zabavali”.

Ambrož, 8. r

 

Na ministrantskem vikendu mi je bilo najbolj všeč, ko smo se igrali skrit-lovit in nogomet. Skrit-lovit je zelo zanimiva igra, ki smo jo igrali v temi in je bilo zelo zabavno. Hrana je bila zelo dobra, z ostalimi fanti smo se lepo razumeli. Upam, da bomo tudi naslednje leto odšli k Svetemu Duhu in ponovili druženje. 

Jan, 4. r

 

Dne 11.10.2019 smo se ministrantje z vlakom odpeljali v Škofjo Loko. Bilo mi je všeč ko nam je pater Egon prikazal film in da smo se posladkali med filmom. Sobota mi je bila še posebej všeč ker smo igrali razne igre,in se med seboj še bolj spoznavali.v nedeljo zjutraj so še prišli starši,in smo skupaj imeli sv.mašo. po maši smo se vsi skupaj posladkali z jedmi ki so jih prinesli starši. Hvala pater Egon za lepo organiziran vikend.

Jakov, 4.r

 

V Škofji Loki mi je bilo zelo všeč. Imeli smo odlično hrano in všeč mi je bilo, da smo imeli pred hišo koš. Najbolj pa mi je bil všeč nogomet. Gledali smo tudi film in se o njem pogovarjali.  P. Egon pa je bil do nas zelo prijazen. Egon je car!

Peter, 7.r

 

Na ministrantskem vikendu je bilo zelo lepo. Igrali smo nogomet in skrit lovit. Najbolj si bom zapomnil film, ki smo si ga ogledali v petek. 

Matej, 4.r.

 

Prejšnji prispevek
Umrl je br. Jože Rovtar
Naslednji prispevek
Pogovorni večer in predstavitev knjige Prepovedano žalovanje