MEDGENERACIJSKO SREČANJE JE ZA NAMI

Novice
Povej naprej!

Človeku ni dobro biti sam in sreča je v srečanju. Pod tem geslom smo se srečali in dokazali kako resnične so te besede. Pestro dogajanje, polno veselja, smeha in dobre volje se je odvijalo v dvorani nove cerkve takoj po sveti maši, ki jo je daroval pater Ivan.

Že sama maša je druženje, najprej z Gospodom in potem med seboj. Z uvodom, prošnjami in pozdravom miru so sodelovali člani župnijske Karitas, z orglami pa je spremljala petje Patricija. Pater Ivan je ob nedeljskem evangeliju in nejevernem Tomažu razvil misel o zaupanju in nezaupanju med ljudmi, ki so povezani med seboj, kot so bili tudi Jezusovi učenci.Srečanje po sveti maši je bilo zelo prisrčno, še posebej po predstavitvah vseh navzočih, kar je izzvalo veliko smeha in ploskanja. Ko pa so se predstavili člani dramske skupine pod vodstvom p. Marjana, s svojimi skeči smo se od srca nasmejali. Nazadnje smo, razdeljeni v skupine, sodelovali še v nagradnem kvizu v poznavanju ljudskih pravljic, ki so jih predstavili
mladi »dramski« igralci. Vsi smo bili zmagovalci, saj smo vse skupine dobile nagrade.
V tako prijetnem razpoloženju se je druženje nadaljevalo ob hrani in pijači, ki so jo pripravile
gospodinje in ob pomoči g. Božota, »deklice za vse«, kakor se je sam predstavil.

Kaj pa generacije in medgeneracije? Prevladovala je starejša generacija, povprečje so nam popravili mladi člani dramske skupine in seveda oba patra, Ivan in Marjan, pa Patricija in Tjaša in mladi ministranti, morda še kdo, ki ga v »množici« nismo opazili.

Srečanje smo zaključili s pesmijo »Angelček varuh moj«, dobili še blagoslov p. Marjana in se zadovoljni in srečni po tem srečanju odpravili domov. 


Besedilo: Lojzka MILIĆ

Foto in video: Tomaž CELAREC

Prejšnji prispevek
ANIMATORJI V IZOLI PRI s. SIMONI
Naslednji prispevek
TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE 2013